Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA EMNİYETİNDEN KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU..

ALİAĞA EMNİYETİNDEN KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliğince, 29/10/2019 tarihinde, yapılan alan çalışmaları neticesinde, Gemi Söküm Tesislerinde faaliyet yürüten bir işyerinde, damperli bir kamyonun kasasındaki seyyar tank marifetiyle, Gümrük kaçağı akaryakıtın sevkiyatının yapılacağı bilgisi elde edinildi.

Alınan bilgiye göre bahse konu araç güzergah üzerinde durdurulup, araçta bulunan seyyar tank içerisindeki maddenin,  Marker cihazı ile yapılan  ölçümünde, “geçersiz” sonucu alınması üzerine, araçtaki seyyar tank içerisinde,  6600 Litre Gümrük Kaçağı akaryakıt elde edildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmaların devamında, Aliağa cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlara istinaden, işyerinde parçalanmak üzere bulunan gemide yapılan arama neticesinde, geminin kapağı açık olan su tankı haznesinde akaryakıt türevi bir madde olduğu görüldü.

Maddenin Marker cihazı ile yapılan ölçümünde “geçersiz “ çıkması neticesinde, akaryakıtın tasfiye işlemine geçildi ve yapılan tasfiye işlemi sonunda 187000 litre gümrük kaçağı akaryakıt olduğu anlaşılarak, el konuldu.

Olayla ilgili olarak,  kamyon şoförü A.R.İ.(57)  iş yerinin mesul müdürü A.Ö.(48) ile işyeri çalışanları F.S.(37) ve E.Ç. (42)isimli şüpheli şahıslar yakalandı soruşturma halen devam ediyor.

İlgililer, akaryakıtın piyasa değerinin 1.296.000 TL olduğu, gümrük kaçağı akaryakıtın yakalanması ile 726.000 TL civarında kamu zararının önüne geçildiğini belirtti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com