Ana sayfa » Güncel » SAATLER BİR SAAT GERİ Mİ ALINDI?

SAATLER BİR SAAT GERİ Mİ ALINDI?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Avrupa kış saati uygulaması nedeniyle özellikle cep telefonları başta olmak üzere birçok teknolojik cihazın saati bir saati geri alındı.

27 Ekim Pazar günü telefon ve bilgisayarlarındaki saatin bir saati geri olduğunu görerek uyananlar “Saatler 1 saat geri mi alındı?” ve “Kış saati uygulaması başladı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere kış saati uygulamasıyla beraber saatler bir saat geri alınıyor. Peki, Türkiye’de saat şuan kaç? İşte, merak edilen detaylar…

SAATLER BİR SAAT GERİ Mİ ALINDI?

Türkiye’de son yıllarda olduğu gibi bu yılda da kış saatine geçiş yapılmayacak. Yani saatler bir saat geri alınmayacak. Avrupa kış saati uygulaması nedeniyle bazı teknolojik araçlarda otomatik olarak saatler bir saat geri alındı.

Ancak bu gerçek Türkiye saati değil. Yani Türkiye’de hala yaz saati uygulaması devam ediyor. Saatlerinizi CNN TÜRK Canlı yayınını takip ederek kontrol edebilirsiniz.

YAZ VE KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yıl içinde güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak amacıyla ülke içinde ortak saat çizgisini mevsime göre değiştirme düşüncesi ortaya çıkmıştır. İlk kez Almanlar tarafından denenen bu metottan istenilen başarı sağlanınca pek çok ülke tarafından yapılmaya başlanmıştır.

Türkiye’de yaz mevsiminde 3. saat diliminde yer alan (45° Doğu Boylamı) Iğdır’ın saati, kış mevsiminde ise 2. saat diliminde yer alan İzmit’in (30° Doğu Boylamı) yerel saati ortak saat olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle saatler yazın ileri kışın bir saat geri alınmaktadır..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com