Ana sayfa » Yerel » EKREN; “BUGÜN ÇOK MUTLUYUM..”

EKREN; “BUGÜN ÇOK MUTLUYUM..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Aliağa Şoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifinin üyelerine ortaklaşa hizmet vereceği Esnaf Sarayının temeli atıldı bugün.

Esnaf Odasının bin önceki başkanı Hüseyin Ekren temel atma töreniyle ilgili açıklama yolladı. Ekren’in açıklaması şöyle;

BUGÜN ÇOK MUTLUYUM…

“1998 – 2018 yılları arasında aralıksız olarak 20 yıl yapmış olduğum Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevimin yaklaşık 15 yılını arsanın alımı için vermekle birlikte ‘Esnaf Sarayı’ isminin de isim babasıyım.

Bu bağlamda arsanın alımı ile ilgili kısa bir hatırlatma yapmak isterim. 1982 yılında Aliağa Belediyesi tarafından Esnaf Sanatkarlar hizmet binası yapılsın diye bağışlanmış, 1986 yılında Esnaf Kefalet Kooperatifi vermiş olduğu kredilerini tahsil edemediğinden kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalınca bu arsayı Esnaf Odaları Birliği’ne satarak kooperatifin kapanmasının önüne geçilmiş fakat arsa elden gitmiştir.

Arsayı alabilmek için uzun uğraşlar sonunda 2006 yılında dönemin Birlik bugün ise Onursal Başkanı Mehmet Ali SUSAM temelini atıp, inşaatı 1 yıl içinde bitirilmesi şartı ile ve arsanın parasını inşaat bittikten sonra ödemek üzere 150.000,00-TL’ye vermeyi kabul etti.

Dönemin Şoförler Odası Başkanı Osman SAVRAN para yokluğundan “alamayız” dediği için o zaman alamadık. Burada parantez açmak isterim. Ben arsanın yalnız Esnaf Odası’na satılmasını istememe rağmen Birlik Yöneticilerinin bazıları “2 Oda var, ayrım yapamayız” dediğinden dolayı tek başımıza Esnaf Odası olarak alamadık. Buna rağmen arsayı alabilmek için görüşmelerim aralıksız olarak devam etti.

2011 yılında 2 oda olarak alma konusunda anlaşmaya vardık. Birlik fiyat araştırması yaptıktan sonra arsaya 400.000,00-TL değer biçti. Bu rakama hemen itiraz ettim. Daha önce 150.000,00-TL istendiğini bizimde o paraya almak istediğimizi söyledim. Bu süreç yaklaşık 2 yıl sürdü.

Büyük uğraşlarım sonunda 2013 yılı Nisan ayında 2 oda olarak 200.000,00-TL’ye aldık. 2014 seçimlerinde Şoförler Odası Başkanlığı’na Salih YİĞİTALP seçildikten sonra arsaya temel atma konusunda anlaşamadık. Yarı yarıya yapmak için 2 oda olarak inşaat yapma komisyonu kurulmasını, bankaya eşit miktarda para yatılmasını, her şeyin eşit şekilde yürütülmesini talep ettik.

Ancak Salih YİĞİTALP “odanın parasının olmadığını” söyledi. Esnaf odası olarak kat karşılığı yapmayı teklif ettik ona da “olmaz” dedi. O zaman arsayı bize satın dedik yine “olmaz” deyince 2015 yılında atacağımız temeli atamadık.

“BUGÜN ÇOK MUTLUYUM”

Bugün çok mutluyum. Yukarıda özet geçtiğim alımı sırasında yaşananlar hakkında kitap yazılacak kadar uzun ve bir o kadar meşakkatli olan bir süreçten sonra bu temelin atılması beni çok mutlu etti. Arsayı alıp ayrıca inşaatı bitirecek kadar nakit para bıraktıktan sonra projeden vazgeçilmeyip, temel atıldığından ve bu törende bulunmaktan dolayı çok mutluyum.
Esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

Saygılarımla..     

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com