Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » “KUZEY ANADOLU FAY HATTINDA 8 VEYA 8,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ..”

“KUZEY ANADOLU FAY HATTINDA 8 VEYA 8,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisleri Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Depreme Hazır mıyız’ konulu konferans Üniversitenin Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Üniversitenin inşaat mühendisliği ile mimarlık bölümü öğrencilerinin katıldığı konferansta konuşmacı olarak ise İnşaat Yüksek Mühendis Cevdet Şentürk ile deprem uzmanı yüksek mimar inşaat yüksek mühendisi Yoshinori Moriwaki katıldılar.

Dünyanın en uzun asma köprüsünün de yapımında görev almış olan Moriwaki; “Cumhuriyetin yüzüncü yılında 2023’de Çanakkale’de 2023 metre olarak dünyada birinci artık biz değil Türkiye olacak. Japonya ve Türkiye’nin benzer yanları ile farklarını da anlatan Moriwaki, “Japonya 4 tane ada ülkesi ama küçük adalar 2 bin tane. Bizde düz yer yok ada var dağ var. Düz yer yok. Mecburen gökdelen yapmak zorundayız.

Türkiye’de ise sizin arazileriniz bizim iki katımız insan sayısı bizim yarımız. Dolayısıyla sizde metrekarede bir kişi varsa bizde dört kişi var. Ama sizde herkes İstanbul, Ankara, İzmir’de toplanıyor ve gökdelen yapıyorsunuz. Aslında Konya civarında çok düz yerler var” dedi.

“KUZEY ANADOLU FAY HATTINDA 8 VEYA 8,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ..”

Türkiye’de 6 tane deprem plakası olduğunu da kaydeden Moriwaki, “Anadolu’daki plakada, Afrika var, Karadeniz var. Toplam 6 tane var. Bunların hareketleri ayrı ayrı. Anadolu’daki deprem hattı Nepal, Himalaya taraflarından başlıyor. Gürcistan’dan geliyor.

Yunanistan, İtalya ve İspanya’ya gidiyor bu Kuzey Anadolu Fay Hattı. Kuzey Anadolu Fay Hattında en fazla 8 veya 8,5’e kadar deprem bekleniyor. Mesela bizimki Güney Amerika’nın Çin’den başlıyor. Amerika’ya gidiyor. Sonra Alaska, Japonya, Filipinler ve Tayvan’a gidiyor. Bu hatta 9 veya 9,5 çok büyük deprem bekleniyor. Siz bizden biraz daha şanslısınız” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com