Ana sayfa » Yerel » UĞURTAŞ’A, KÜTÜPHANE YANGININI VE ALT GEÇİTLERİ SORDUK..

UĞURTAŞ’A, KÜTÜPHANE YANGININI VE ALT GEÇİTLERİ SORDUK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa Merkez Mahalle Muhtarları ve yerel basın mensuplarıyla Emniyet Lokalinde kahvaltılı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kuzey Ege Haber olarak Uğurtaş’a sorduk;

-Müdür bey, 2 Temmuzu 3 temmuza bağlayan gece Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi kundaklandı, itfaiye raporuna göre. Aradan neredeyse 3 ay geçti, Bununla ilgili bir soruşturma açıldı mı, açıldıysa bu soruşturma şu anda hangi aşama da. Açılmadıysa neden açılmadı ?.

“BİZ ŞÜPHELİYİ TESPİT ETTİK, SAVCILIĞA BİLDİRDİK”

“Biliyorsunuz, hazırlık soruşturması gizlidir. Biz o olayla ilgili şüpheliyi tespit ettik, savcılığa bildirdik. Yazılı ifadesini aldık. Artık bundan sonra iş hukukun.”

-Yasin bey, bununla ilgili kamu davası açıldı mı ?. Eğer şahıslar davacı olmazsa kamu davası açılması gerekiyor bildiğim kadarıyla.

“BU AŞAMA DA DAVA AÇMA YADA AÇMAMA YETKİSİ ADLİYENİNDİR”

“Biz savcılığın emrindeyiz, bizim işimiz savcılığa kadar. Savcılık talimat verir, bize getirin denir, biz yazarız-çizeriz, hazırlığı tamamlarız, ondan sonra savcılığa veririz. Bu aşama da dava açma yada açmama yetkisi adliyenindir. Anayasa her kurumun kendi görev alanını belirlemiştir. Bizim adli polislerimiz talimat gereği görevlerini yapmışlardır.”

-Bununla ilgili bir araştırma yaptık, Bülent Pınarbaşı ile. Savcılıkta kundaklama olayına ilişkin hiç bir dosya bulunamadı.

“KUNDAKLAMA OLARAK ÇIKMAZ, MALA ZARAR VERME OLARAK ÇIKAR”

“Kundaklama olarak çıkmaz, mala zarar verme olarak çıkar. Biz o dosyayı tamamladık, gönderdik. Bundan sonraki süreç yargıya aittir.”

-Birde altgeçit sorunu var. Kültür Mahallesi muhtarı da burada. Sürekli mesaj alıyorum okurlardan. Muharrem beye de şikayetler geliyor. İnsanların üzerine motosikletler sürülüyor, geçidin ışıkları sökülüyor. Korkarım çok tatsız bir olay cereyan edecek bir gün oralarda.

“KAMERA İSTEDİK, IŞIK İSTEDİK YOK. YETKİ BELEDİYE VE KARAYOLLARINDA”

“Oraya kamera koyduramadık, ne yazık ki. Adam kestirmeden karşıya geçmeye çalışıyor. Kamera istedik ışık istedik, her şey istedik, yok. Geçen hafta çamur bastı orayı hatta. Burada yetki belediye ile karayollarında.”

-Dün akşam 50 civarında mülteci Avcı Ramadan’daki basketbol sahalarında gözetim altında tutuldu. Onlarla ilgili ne gibi bir işlem yapıldı ?

“KAÇAK GÖÇMENLERİ KONUŞLANDIRABİLECEĞİMİZ BİR YER PLANLAMASI YAPIYORUZ..”

“Bu kaçak göçmen işi şu an patladı. Bizde var, sahil güvenlikte var, jandarma da var. Hepimiz bunların işlemlerini yapmaya çalışıyoruz. Bunları konuşlandırabileceğimiz bir yer planlaması yapıyoruz şu an, Aliağa’da. Yer olmadığı için dün geçici olarak orada muhafaza ettik onları. İnsan bunlar her yere de bırakamıyorsun onları. Ama yakın bir zamanda Aliağa idaresi olarak bu sorunu çözeceğiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com