Ana sayfa » Yerel » ALTO, “SERTİFİKALI DIŞ TİCARET UZMANLIĞI EĞİTİMİ” DÜZENLEYECEK..

ALTO, “SERTİFİKALI DIŞ TİCARET UZMANLIĞI EĞİTİMİ” DÜZENLEYECEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası (ALTO) 8-11 Ekim 2019 tarihleri arasında 24 saatlik dış ticaret uzmanlığı eğitimi gerçekleştirecek.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), nitelikli dış ticaret personeli ihtiyacının karşılanması, mevcut dış ticaret çalışanlarının bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla, işletmelerin dış ticaret bölümü çalışanları, üniversite mezunu gençlerin yanı sıra, ihracat alanında kariyer yapmak isteyenlere yönelik ‘Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi’ düzenleyecek.

8-11 Ekim 2019 tarihleri arasında ALTO M. Ender Özer Seminer Salonunda 10.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek dış ticaret uzmanlığı eğitimi, dış ticaret uzmanları Murat Odacı, İmre Gaffaroğlu ve Barış Uyanık tarafından verilecek.

İhracat konusunda detaylı bilgiler verilerek katılımcı firmaların eksiksiz ihracat yapabilecek seviyeye gelebilmesi amaçlanan eğitimde katılımcılara, dış ticarette ödeme şekilleri, tahsilat riskini minimize etme ve dış ticarette evraklar, dış ticarette kullanılan belgeler, teslim şekilleri ve operasyonu, ihracat uygulamaları ve prosedürleri, ithalat uygulamaları ve prosedürleri ile gümrük mevzuatı ve uygulamaları konularında detaylı bilgiler verilecek.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa’nın dış ticarette Türkiye’nin göz bebeği merkezlerinden birisi konumunda bulunduğunu söyledi. Ege Bölgesi dış ticaret hacminin yüzde 48’inin, Türkiye dış ticaret hacminin de yüzde 5.8’inin Aliağa’dan gerçekleştiğini belirten Ertürk, “Bölgemizde çok sayıda üyemiz dış ticaret ayağı olan işler yapıyor.

Biz de ALTO olarak, dış ticaret ile ilgili kuruluşlarda çalışan personellerin bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak, dış ticarete yönelmek isteyenlere temel yetkinlikleri kazandırmak amacı ile dış ticaret eğitim programı planladık.

Bu önemli eğitim programına tüm üyelerimizi, çalışanlarını ve konuya ilgi duyan herkesin katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Eğitime katılmak isteyenlerin 03 Ekim 2019 (Perşembe) gününe kadar Aliağa Ticaret Odası web sitesindeki ‘Etkinlik Takvimi’ üzerinden (https://alto.org.tr/tr/etkinlikler?t=20191008) kayıt yaptırmaları gerekmektedir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com