Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ŞİRKETİ İKNA ET, ROBOTUNU SATIN AL!

ŞİRKETİ İKNA ET, ROBOTUNU SATIN AL!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Boston Dynamics, dinamik robotlar üretmeleriyle ünlü bir şirket. Şirketin bilindik robotu Spot ise insanların yapacağı işleri üstlenebiliyor. Boston Dynamics, yaklaşık 3 aydır bu robotun halka açık bir versiyonunu yapmak ve robotu piyasaya sürmek hakkında bazı fikirler sunuyordu ve sonunda bazı şeyler açığa kavuştu.

Spot isimli robot, artık satışa hazır bir durumda ve satın alınabilecek ancak bir durum var: Spot, herkese açık hale gelmedi. Boston Dynamics şirketini ikna edebilecek iyi bir fikriniz varsa ve bunu sunduktan sonra yeterli bütçeyi sağlayabilirseniz Spot’a sahip olabileceksiniz.

Kritik yeteneklere sahip bir robot..

Spot söylediğiniz yere gidebiliyor, engelleri aşabiliyor ve ekstrem şartlar altında bile dengesini koruyabiliyor. Arkasında dört adet donanım modülü taşıyabilen Spot’un yetenekleri isteklerinize göre değişebiliyor. Bir gaz kaçağı test etmek istiyorsanız, bir metan dedektörü ile Spot’un bunu sizin yerinize yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra Spot, sizinle dans da edebiliyor. Şirket, Spot’u silah endüstrisinden uzak tutmak ve yalnızca iş veya eğlence odaklı çalışmasını sağlamak istiyor.

Şirketin başkan yardımcısı Michael Perry, “Spot’u, yapmacık bile olsa insanlara zarar verecek herhangi bir şey yaparken görmek istemiyoruz” açıklamasını yaparak bu konudaki tavırlarını net bir şekilde belli etti..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com