Ana sayfa » Güncel » CUMHURBAŞKANINA SUNULAN EYT RAPORUNDAKİ İLGİNÇ DETAYLAR..

CUMHURBAŞKANINA SUNULAN EYT RAPORUNDAKİ İLGİNÇ DETAYLAR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları sevindiren son dakika haberi geçtiğimiz gün gelmişti. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili bir talimat verdiği belirtildi.

Verilen talimat sonrası Danışman Vedat Bilgin harekete geçti ve EYTSYDD Derneği ile bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede bir rapor hazırlandı ve bu rapor Cumhurbaşkanlığı ‘na sunuldu. Raporda oldukça dikkat çeken bir detay yer aldı.

1 milyondan fazla emeklilikte yaşa takılan vatandaşı ilgilendiren raporda EYT ‘nin devlete maliyeti ve EYT ‘li sayısına yer verildi. Raporda , Türkiye genelinde 2008 yılı itibariyle emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sayısının 5 milyon 954 bin 225 olduğu bildirildi.

Bu kişilerin aynı anda emekli edilmesi durumunda devlete aylık yükü 8 milyon 647 bin 878 TL olacağının belirtildiği raporda, yıllık toplam maliyetin ise 103 milyar 774 milyon TL olacağı bildirildi.

Ancak raporda , EYT ile ilgili düzenlemenin yapılmasının ardından 5 milyon değil , 750 bin kişi ile 1 milyon kişi arasında EYT ‘linin emekli edileceği , bu sayının da devlete maliyetinin 14 Milyar 400 Milyon TL olduğu bildirildi.

Buna göre 5 milyon EYT ‘linin hepsi , yeni düzenleme ile emekli olamayacak. Belirli kriterler getirilecek ve 5 milyon EYT ‘liden bu kriterleri taşıyanlar emekli edilecek.

YAŞA GÖRE DÜZENLEME YAPILACAK..

Söz konusu raporun bir kısmı kamuoyu ile paylaşıldı. Kriterlerle ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak Cumhurbaşkanlığı eli ile yapılacak EYT düzenlemesinde göz önüne alınacak önemli kriterin yaş olması bekleniyor. 5 milyondan fazla EYT ‘li için yaşa göre yeni düzenleme yapılacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com