Ana sayfa » Güncel » İMAMOĞLU, MUHARREM ORUCUNU DA VATANDAŞLARLA AÇTI..

İMAMOĞLU, MUHARREM ORUCUNU DA VATANDAŞLARLA AÇTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayında yaptığı gibi, Muharrem ayında da iftarlarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Muharrem ayının ikinci gün iftarı için, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Alibeyköy Cemevi’ne giden İmamoğlu, yoğun ilgiyle karşılaştı.

Cemevi bahçesine kurulan ve bin kişinin katıldığı iftarda bir konuşma yağan İmamoğlu, Alevi vatandaşlarla, Hz. Ali’nin, “Devletin dini adalettir” sözlerini paylaştı.

İmamoğlu, “Bugün, en fazla susadığımız ve arzu ettiğimiz duygudur adalet duygusu. Herkese eşit davranılan bir yaşam. Sadece bu yaşadığımız alan değil, dünyaya dair de böyle. Yakın coğrafyaya da böyle” dedi.

İftara katılan vatandaşlar, İmamoğlu çiftine yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce vatandaş, İmamoğlu çifti ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu çifti, kendilerine ayrılan masaya zorlukla ulaşabildi.

Çift, masaya oturduktan sonra da vatandaş ilgisi devam etti. Özellikle çocuklar, İmamoğlu ile “selfie” yapmak için sıraya girdi. İftar öncesinde ilk konuşmayı, Alevi dedesi Hüseyin Güzelgün yaptı. Dede Güzelgün’ün duasının ardından 12 gün sürecek Muharrem ayı orucunun ikincisi açıldı. İftara katılan vatandaşlar ve İmamoğlu çifti, iftarlarını çorba, kuru fasulye, pilav ve ayrandan oluşan mütevazı bir menüyle açtı..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com