Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN, KAYYUM TEPKİSİ!

İZMİR’DE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN, KAYYUM TEPKİSİ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, “AKP’nin demokrasiye ve halk iradesine bakışının özetidir” denildi.İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına karşı Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirecekti.

Ancak İzmir Valiliği, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911sayılı Toplantı ve Göster yürüyüşlerin ve etkinliklerin İzmir il sınırları içerisinde 10 gün sürüyle yasakladığını duyurmasının ardından basın açıklaması Ege Bölge Temsilciliği’nde gerçekleşti.

FOTOĞRAF ÇEKİMİ SIRASINDA GERGİNLİK..

Grup basın açıklamasını okuduktan sonra JÜT İş Hanı önünde fotoğraf çekmek istediği sırada polis grubun dağılmasını istedi. Grup fotoğraf çekilmeden dağılmayacaklarını söylemesi sonrası polis ile grup arasında gerginlik çıktı. Grup, fotoğraf çekimi sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.

“KAYYUM BİR KEZ DAHA KAYYUM ATADI”

Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şunları dile getirdi:“Ülke olarak bu sabah bir kez daha sivil darbeye uyandık. Demokrasinin temel ilkelerini durmaksızın ayaklar altına alan iktidar, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum bir kez daha kayyum atadı.

Belediye başkanları hakkında yürütülen adli-idari soruşturmalar bahane edilerek yapılan bu gasbın, demokrasiyle ve hukukun üstünlüğü anlayışıyla bağdaşır hiçbir yanı bulunmamaktadır. 31 Mart seçimlerinde halkın büyük çoğunluğunun desteğiyle seçilen belediye başkanlarının, Cumhurbaşkanı tarafından atanmış İçişleri Bakanının kararıyla görevden alınarak yerlerine yine Cumhurbaşkanı tarafından atanmış Valilerin getirilmesi, AKP’nin demokrasiye ve halk iradesine bakışının özetidir.”

“TEK ADAM REJİMİNİN SİYASAL AHLAK DÜZEYİNİN DE GÖSTERGESİDİR”

“Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş başkanlarının görevden alınarak yerlerine valilerin kayyum olarak atanması, birçok şehirde aralarında belediye meclis üyelerinin, HDP-DBP üye ve yöneticilerinin de olduğu 418 kişinin gözaltına alınmasının temel amacı budur. OHAL döneminde yüze yakın belediyeye kayyum atanmış, bu belediyede çalışan 3 Bini aşkın işçi iten atılmıştır.

Bir önceki kayyum dönemi yolsuzluklarını halkın gözleri önüne seren; sefahat, talan ve yağmadan ibaret yönetim anlayışını teşhir eden belediye başkanları görevden alınırken ileri sürülen temelsiz gerekçeler, seçmenlerin ve bizlerin gözünde yok hükmündedir.

Halkın yüzde 50’den fazlasının iradesi ile seçilen başkanlara karşı gerçekleştirilen irade gasbı, rejimin faşist karakterini bir kez daha göstermiştir. Sandıkta kaybedileni demokrasi dışı yollarla gasp etmeye çalışmak, bunu alışkanlık haline getirmek, tek adam rejiminin siyasal ahlak düzeyinin de göstergesidir.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı seçen irade bizim de irademizdir. Bu hukuksuz ve antidemokratik zihniyete karşı, tüm kutuplaştırma ve düşmanlaştırma çabalarına rağmen birleşik mücadelenin gücüne inanan emek ve demokrasi güçleri olarak, saldırıları birliğimizle püskürtebileceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, demokrasiden yana bütün kesimleri faşizme karşı barış ve demokrasi mücadelesinde omuz omuza durmaya davet ediyoruz..”

BİRGÜN GAZETESİ-AYCAN KARADAĞ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com