Ana sayfa » Güncel » MARMARA ADASI YANIYOR!

MARMARA ADASI YANIYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Marmara Adası’nın güneye bakan yamaçlarında öğle saatlerinde başlayan yangın büyüyor.

Yangın şiddetli poyrazın da etkisiyle kısa sürede yayıldı ve yamaçlardaki yerleşim yerlerine ulaştı. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor.

Sosyal medya kullanıcıları Twitter’dan yangına müdahalenin geç yapıldığı ve yangın söndürme helikopterinin gelmesinin yaklaşık 40 dakika sürdüğünü yazdı.

Balıkesir’in Marmara ilçesi Mestanağa bölgesindeki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopterlerin de desteği ile müdahale ediliyor. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyürken, alevlerin yerleşim alanlarına ulaştığı öğrenildi. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor.

Merkez Batı Köyü’nden itibaren 17-18 kilometre boyunca bulunan yamaçlarda yangının bazen şerit halinde, bazen öbek öbek devam ettiği bildirildi. Bu bölgede bulunan bazı evlerin yangından zarar gördüğü ifade edildi. Yangın bölgesinden yükselen dumanlar, ilçenin tamamından görülüyor.

Yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmara Adalar Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale ediliyor..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com