Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE, KAZ DAĞLARI İÇİN DESTEK AÇIKLAMASI..

İZMİR’DE, KAZ DAĞLARI İÇİN DESTEK AÇIKLAMASI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kaz Dağları’nda yapılmak istenen altın-gümüş madenine karşı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması düzenlendi.

Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşti. Basın açıklamasını orman mühendisi Sabahattin Bilgili okudu.

Birgün’de yer alan habere göre; Kaz Dağları’ndaki endemik bitki türlerine dikkat çeken Bilgili, “Kaz dağlarında 800 civarında bitki türü tespit edilmiştir. Bu türlerin 79 adedi endemiktir. Bilimsel adı Abiesequi-trojani olan Kazdağı Göknarı adını Kaz Dağından alır ve dünyada sadece Biga Yarımadası üzerindeki lokal bölgede yayılış gösterir.

Bu bölge 40 adet memeli türüne ek olarak, 15 amfibi ve sürüngen familyasından 34 türe ait 190 örnek ve 147 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

Kaz Dağları’nda 195 bin ağacın kesildiğini belirten Bilgili, “Kesim yapılan 204 hektarda 13.400 hektar ağacın kesilmiş olması demek 1 hektar alanda 66 ağaç olduğu anlamına gelmektedir.

Özellikle genç ormanların yoğun olduğu bu alanda bu sayıda ağaç olması alanın bozuk orman karakterinde olduğu anlamına gelir. Ormancı olmayanların bile uydu görüntülerinde şöyle bir bakması açıklanan 13.400 ağaç sayısının doğru olmadığını görmeye yetmektedir” diye konuştu..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com