Ana sayfa » Güncel » SEN, KÖROĞLU, İKİ DE ÇOCUK, 100 GAYME UÇLAN, ÖYLE GİR AĞAPARK’A!

SEN, KÖROĞLU, İKİ DE ÇOCUK, 100 GAYME UÇLAN, ÖYLE GİR AĞAPARK’A!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Dün ve bugün sosyal medya da bazı Aliağa’lıların Ağapark’la ilgili paylaşım ve yorumları yer aldı, halende yoğun bir şekilde Ağapark konuşulmakta.

Konu, içeri girerken kelle başı 25 lira ücret istenmesi. Malum, bu tesisin işletmesi özel bir firmaya devredilmeden önce çok daha makul bir ücretle içeri girilebiliyordu. Bunun yanı sıra Ağapark giriş kartı daha cazip bir imkanla sahiplerini tesisten içeri sokabiliyordu.

Geçtiğimiz günlerde yazdık, söyledik, giriş ücreti 25 lira olacak dedik, bu fiyata hiç bir şeyin dahil olmadığını da sözlerimize ekledik. Sen, köroğlu, iki de çocuk atladın arabaya gittin, bayıl 100 gaymeyi gir içeri. Bir kısım Aliağa’lı bu durumla karşılaştıkları için içeri girmekten vazgeçtiklerine dair mesajlar yolluyor, Kuzey Ege Habere. Bir kısmı ise; “n’edek abi, bağrımıza taş bastık girdik içeri şeklinde dramatik ifadelerde bulunuyor mesajlarında.

Arkadaşlar, özel işletmecilik işte tamda böyle bir şey. Kulağıma gelen bilgilere göre 3 milyon liranın üzerinde bir para ödeyecek işletmeci firma Ağapark için, bir kısmını da peşin ödemiş. Bununla birlikte Aliağa Belediyesine bazı taahhütler vermiş, bunların arasında Mavi Bayrağa sahip çıkmak, gibi kriterler var.

Daha önce protokole bağlanıp kaporası alınmış düğünleri ben yapmam demiş, işletmeci. Bu sene düğünleri Aliağa Belediyesi yapıyor, seneye işletmeci yapacak. Fiyatlar ne kadar olur Allah bilir. Benim tahminim biraz daha şatafatlı malzeme, ekipman, yiyecek-içecek ikramıyla düğün başına 20 bin gayme çekerlerse kimse şaşırmasın. Aliağa’da düğün fiyatları karaborsa tarifesinde olmaya devam edecek yani.

Yine edindiğim bazı bilgilere göre, ana girişin dışında ikinci bir giriş kapısı daha açılıp sadece plaj için giriş yapılacakmış bu kapıdan. Buna göre içeriden duvar, çit yada benzeri bir engelle yapılacakmış bu. Bu kapıdan giriş için ücret daha makul olacakmış. Tabi bunlar duyum, ne kadar doğru önümüzdeki günlerde göreceğiz bunu.

İşletmeci firma tarafından bazı markalar getirildi, 1-2’si daha gelecek. Bunlar küresel ölçekli yiyecek-içecek markalarına ait firmalar.

Hani hep denir ya, sahiller halkın malıdır, kamuya ait plajlara giriş ücretsiz olmalıdır. He valla, sittinsene söylenip durur bu. Gel gelelim kazın ayağı hiçte öyle değildir. Borç batağına batmış bir belediyenin elinde iktisadi işletme namına ne varsa satıp-savıp paraya çevirme telaşesi arasında halkın beleş yada düşük bir bedelle denize girme gibi bir önceliğinin ol(a)mayacağını sokakta rastgele görüp soracağınız herhangi biri bile rahatlıkla bilebilir.

Aliağa sakinleri Aliağa bağlamında eldeki tek alternatif olan Halk plajında, nargile fokurdatırken meraklı gözlerle denize girenleri temaşa eyleyen Suriye’li mültecilerle koyun-koyuna plaj keyfi yapmaya mahkum olmuş gibi görünüyor.

Şakran, Çandarlı, Dikili ve Foça’dada denize girme isteği köreltilebilir kuşkusuz lakin hafta sonu trafiğinde, kağnı formatında saatlerce yolda kalmak göze alınabilirse. Haydi hepiniz iyi hafta sonları netekim…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com