Ana sayfa » Güncel » FBI, FACEApp’IN PEŞİNE DÜŞTÜ!

FBI, FACEApp’IN PEŞİNE DÜŞTÜ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Son günlerin oldukça popüler olan uygulaması FaceApp, tartışılmaya devam ediyor. ‘Yaşlandırma’ programı olarak da bilinen FaceApp uygulamasının kullanıcı güvenliğini riske attığını düşünen ABD’li senatör Chuck Schumer, FBI ve Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) seslenerek Rus menşeili uygulamanın FBI tarafından soruşturulması gerektiğini söyledi.

Senatör Chuck Schumer, kendisine ait kişisel Twitter hesabından FaceApp ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Schumer, Rus fotoğraf uygulaması FaceApp’in merkezinin Rusya’da olduğunu belirtti ve kullanıcıların uygulamayı kullanmadan önce tüm verilerine erişim istediği için güvenli bir uygulama olmadığını aktardı.

Uygulama hakkında endişeli olduğunu dile getiren senatör, FaceApp uygulamasının ulusal güvenliği tehdit ettiği ve kullanıcı verilerinin mahremiyetiyle ilgili risk oluşturduğu için FBI’dan Amerikalı vatandaşlarının verilerinin Rusların eline geçip geçmediğini sorgulamasını istedi.

FBI Direktörü Christopher Wray ve FTC Başkanı Joe Simons’a yazdığı kamu mektubunda Schumer, “Toplanan verilerin korunmasının yanı sıra, kullanıcıların buna kimlerin erişebileceğinin farkında olup olmadığına dair ciddi kaygılar olduğunu” söyledi. FTC, Schumer’in mektubunu aldığını doğruladı ancak daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. Aynı şekilde FBI da konuyla alakalı bir yorum yapmadı.

2017 yılında piyasaya sürülen FaceApp, #AgeChallenge ile yeniden popülerlik kazandı. Uygulamada bulunan yapay zekâ filtreleriyle kendinizi yaşlandırabildiğiniz FaceApp, güvenlik konusunda bir süre daha tartışmalara konu olacak gibi. Ancak FaceApp bu konuda ilk örnek değil. Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada bir akım haline gelen #10YearChallenge hakkında da yüz verilerini topladığı iddiası ortaya atılmıştı..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com