Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » BAYRAKTAR, HAVADA KALMA REKORUNU GELİŞTİRDİ..

BAYRAKTAR, HAVADA KALMA REKORUNU GELİŞTİRDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milli ve özgün bir tasarımla üretilen insansız hava aracımız Bayraktar TB2, 24 saat 34 dakika olan rekorunu 27 saat 3 dakikaya çıkararak yeni bir rekor kırdı.

16 Temmuz Salı günü 17.05’te havalanan Bayraktar TB2 SİHA, zorlu hava şartlarına rağmen 17 Temmuz 20.08’de iniş yaparak yeni bir rekora imza attı. Bu başarıyla birlikte Türk havacılık tarihinde Bayraktar TB2 SİHA’nın belirlediği 24 saat 34 dakikalık rekor, yine aynı araç tarafından 27 saat 3 dakikaya çıkartılmış oldu.

Pençe Harekatı ile Ege ve Doğu Akdeniz’de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki kritik önemdeki görevlerde rol alan Bayraktar TB2 SİHA, yurt içi ve yurt dışındaki görevlerine de devam ediyor. İnsansız hava aracı TB2’nin 110 bin uçuş saatini de geride bıraktığını belirtmekte fayda var.

2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren milli insansız hava aracı, Türkiye’nin milli SİHA sistemlerini üreten Baykar tarafından geliştirildi. Özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiği zaman sınıfının lideri olan ve 2015 yılında silahlarla donatılan SİHA; TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından kullanılıyor.

Yerleşik lazer hedef işaretleyicisi ile hassas hedefleme yapabilen bulunan Bayraktar TB2, hızlı gör-ve-vur özelliğiyle de hedefe yakın alanlara hasar vermeden atış yapabiliyor. Yüzde 93 oranında milli olan SİHA’dan ülkemizde 86 adet bulunuyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com