Ana sayfa » Yerel » İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER ÖDEME BEKLİYOR..

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER ÖDEME BEKLİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi tarafından 50 gün önce işten çıkarılan işçiler, kıdem ve ihbar tazminatlarını ve aynı zamanda çalıştıkları süre zarfında elde ettikleri Mayıs ayı hak edişlerini de halen alamadılar.

Biriken kredi borçları, çocukların masrafları gibi masraflarla bir aylık süreci geçiren işçiler dün Aliağa Kaymakamı Erhan Günay’ı ve Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan’ı ziyaret ederek durumlarını aktardı.

İşlerine geri dönebilmek için başlattıkları direnişleri süren işçiler Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ile yaptıkları görüşmelerde haksız bir biçimde işten çıkarıldıkları yetmezmiş gibi son çalıştıkları ayın ödemelerinin de kendilerine yapılmadığını, bu anlamda ödemesi geçen borçlar nedeniyle bankalar tarafından arandıklarını, evlerine götürecek ekmek paralarının dahi olmaması sebebiyle yaşamlarını sürdürmekte zorladıklarını anlattı.

Aliağa Kaymakamı Erhan Günay’dan konuyla ilgili bir mülki amir olarak adım atmaları yönünde bir talepte bulunan işçilere Günay’ın cevabı olumlu yönde oldu. Günay’ın maaşların yatırılması yönünde görüşmelerde bulunacağı cevabını verdiği öğrenildi.

Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ile görüşen işçiler Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan ile de görüştü. Görüşme ile ilgili işçiler; Cahit Ayan’ın işten çıkarılan işçilerin son hak edişlerinin bir kısmını yatırma eğiliminde olduğunu belirttiler..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com