Ana sayfa » Yerel » HDP ALİAĞA İLÇE YÖNETİMİNDEN BASIN AÇIKLAMASI..

HDP ALİAĞA İLÇE YÖNETİMİNDEN BASIN AÇIKLAMASI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-HDP Aliağa İlçe Yönetimi adına Eşbaşkanı Gül Ekici, Aliağa Belediyesince işten çıkarılan işçilere yönelik basın açıklaması yaptı. Ekici’nin yaptığı açıklama şöyle;

“Basına ve Aliağa kamuoyuna,

31 Mart seçimlerinden bu yana Aliağa’da yaşanan ve gelişen olayları ibretle izliyoruz. Özellikle, 31 Mart seçimlerinde 2. defa seçilen MHP li Belediye Başkanı Serkan Acar, mazbatayı alır almaz ilk icraatı Cumhur ittifakına oy vermediğini düşündükleri 22 taşeron elemanını işten çıkarmış, işten çıkarılan teşeron elemanlarına Aliağa kamuoyundan yeterli destek gelmeyince, çoğu 15-20 yıl kıdemi olan kadrolu 179 işçiyi peyder pey kapı önüne koymuştur.

En son memur statüsündeki 4 belediye çalışanını da, Çankırı’nın küçük bir ilçesine hiç bir gerekçe göstermeden sürgün etmiştir. Tüm bunlara “halkım bana yetki verdi, istediğimi atar istediğimi alırım” diyerek Belediyeyi şirket gibi yönetmeye devam edeceğini göstermiştir.

“Halk bana yetki verdi istediğimi alırım istediğimi atarım” anlayışının bir başka tezahürü, halktan alınan yetkiyi DİKTATÖRCE kullanırım anlayışıdır. Bu anlayış Faşizmi kurumlaştırma anlayışıdır. Sermaye gurupları ile uyumlu hareket eden Başkan Acar “ustalık” döneminde, bir emek kenti olan Aliağa’yı, faşist yönetim tarzı ile; itiraz etmeyen, biat eden bir toplum ve en tehlikelisi çalışanları da Sendikasız, güvencesiz haline getirmek istemektedir.

Son yaşanan Meclis toplantısında, Millet ttifakı bileşenleri CHP ve İYİParti Meclis üyeleri, gerekli ve yeterli direnci göstermeyerek Serkan Acar’a Aliağa da Faşizmi kurumlaştırma yolunu açmışlardır. HDP olarak, çeşitli spekülasyonların yapıldığı son Belediye meclisi toplantısındaki yaşanan olumsuz gelişmeleri üzüntü ile karşılıyor, Aliağa Belediye yönetiminin, Belediye meclisini saf dışına bırakan kararları ise esefle karşılıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart yerel seçimleri için almış olduğu: ‘Doğu ve Güneydoğuda kayyumları geri almak, diğer yerlerde AKP-MHP bloğuna kaybettirme, faşizmi geriletme ve Demokrasi cephesinin büyümesine hizmet etme’ stratejisinden hareketle:.

Bu süreçte, HDP olarak her zaman işten çıkarılan işçilerin yanında olduğumuzu, işten çıkarılan emekçilerin bir an önce işe iade edilmelerinin talepçisi ve takipçisi olacağımızı bir kez daha duyuruyoruz.

Aliağa’da AKP-MHP Blokunu geriletmek için, Demokrasi cephesinin genişlemesi ile bu sorunların aşılacağına olan inancımız ile tüm demokrasi güçlerini ortak tutum almaya davet ediyoruz.

Aliağa sahipsiz değildir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com