Ana sayfa » Yerel » İTFAİYE RAPORU; “KÜTÜPHANE KUNDAKLANDI!”

İTFAİYE RAPORU; “KÜTÜPHANE KUNDAKLANDI!”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2 Temmuz gecesi saat 01:30 sularında İstiklal Caddesi üzerindeki Aliağa Belediyesine ait Nadir Nadi Kütüphanesinin bulunduğu binada yangın çıktı. 2 .kat merdivenlerinden başlayan yangın kısa sürede alt kata yani kitapların bulunduğu yere sıçradı.

Yapımı yeni biten Aliağa Gençlik Merkezine taşınmak üzere olan Kütüphanede kitapların bir bölümü taşınmaya uygun olarak kolilenmiş durumdaydı. Alınan bilgilere göre kitapların en az %20’si yandı. Bu rakam binlerce kitabın yandığı anlamına geliyor. İtfaiye çok kısa bir süre içinde müdahale ederek yangını daha fazla büyümeden söndürdü.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili bazı kişiler elektrik kontağı ifadesinde bulundu. Oysa bine çok yeniydi, konuyla ilgili uzmanların görüşüne göre yangın nedeni olarak elektrik kontağı ihtimali sıfıra yakındı.

O gece kütüphane çalışanlarından biri verdiği ifade de yangın için, “ben yaptım” dedi. İddiaya göre Başkan Serkan Acar kendisini arayıp, seçimde CHP’ye çalıştığını bu yüzden işten çıkarıldığını söyledi. Kütüphane çalışanı bunun üzerine sinir krizi geçirdi, kontrolünü kaybetti.

İTFAİYE RAPORU, “KUNDAKLAMA” DİYOR..

Geçen gün Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesince yapılan yangın soruşturmasında varılan sonuç; “KUNDAKLAMA” olarak belirlendi, bu yönde rapor düzenlendi. Yine gelen bilgilere göre, Kütüphanenin bulunduğu bina, Sigortalıydı ve yaklaşık olarak 500 bin liralık hasar oluştu.

Sigorta yaptırılan şirketin eksperlerinin yangınla ilgili hasar ödemesine yönelik İtfaiye Raporunu bekledikleri buna göre kendilerinin de yapılacak ödemeyle ilgili rapor tutacağı bilgisi edinildi.

ALİAĞA’LI SORUYOR, RESMİ KURUMLAR NEDEN SUSKUN ?

Aynı Kütüphane çalışanı bugün verdiği ifade de 3 Temmuz gecesi verdiği ifadeyi inkar ederek, yangını kendisinin çıkarmadığını söyledi. Aliağa’da pek çok insan Nadir Nadi Kütüphanesin yanmasından sonra başta Aliağa Belediyesi olmak üzere resmi kurumların, anlamsız bir suskunluk içinde olduklarını, bunun yangının nedenine ait bir çok kuşku ve soru işaretini beraberinde getirdiği hususunda hemfikir olmuş vaziyette..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com