Ana sayfa » Yerel » BARIŞ ATAY, BELEDİYE İŞÇİLERİNE DESTEK İÇİN ALİAĞA’DA..

BARIŞ ATAY, BELEDİYE İŞÇİLERİNE DESTEK İÇİN ALİAĞA’DA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesinden çıkarılan işçiler direnişlerinin otuzuncu gününde Aliağa Belediyesi önüne gelerek eylemlerine devam etti.

Genel iş 5 No’lu Şube başkanı Ali Haydar Kara Aliağa belediyesinde işten çıkarılan işçilerle Türkiye’nin dört bir yanında destekler geldiğini dile getirdiği konuşmasında “Örgütlü olduğumuz birçok ilde işçiler emekçiler sizlere destek mesajları gönderiyor.

Emekten yana olan siyasi partiler, milletvekilleri Aliağa işçilerinin mücadelesini destekliyor. Otuzdan fazla işçi çıkarmak suç olmasına rağmen burada 132 işçi işten çıkarıldı. Bu sorun TBMM’ye de taşınacak. Herkes Aliağa işçisinin mücadelesinde birleşecek” dedi.

Direnişlerinin 30’uncu gününde işçiler Aliağa Demokrasi Meydanı’nda Kurulu olan çadırlarında hem vatandaşların ziyaretlerini kabul etti hem de kendilerine destek için gelen müzik gruplarının dinletileriyle halaylar çekip sloganlar attı.

Direnişlerinin otuzuncu gününde Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan 132 işçiyle dayanışma büyüyor. İşçilerin kurdukları direniş çadırına gelen TİP Hatay Milletvekili Barış Atay işçilerin sorunlarını meclise taşıma sözü verdi.

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay işten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçilerinin direniş çadırına geldi. Burada işçilerle bir araya gelen Atay “1980 darbesinden sonra başlayan ve AKP ile iyice kurumsallaştırılan, işçileri sendikasız ve güvencesiz çalışmaya doğru zorlayan bir politikanın sonucunda bu gün MHP’li Aliağa Belediyesi’nde işçiler işlerinden çıkarıldı.

AKP bunu en ceberut şekilde uygulayan partilerden bir tanesi, MHP’de şimdi onun küçük ortağı olarak aynı dili aynı politikayı yürütüyor. Bu aynı zamanda hükümetin şu anda sahip olduğu güce yaslanması, bu güce güvenmesinden kaynaklı da bir durum.

AKP’nin ya da MHP’nin bu durumu sonsuza kadar sürdürmesi mümkün değil. Bu durumla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve insanların ne olursa olsun sendikadan uzaklaşmaması ve örgütlenerek mücadeleyi büyütmesi gerektiğini bir kez daha söylemek gerekir.

Bizler de belediye üzerinden gerekli çalışmaları sosyal güvenlik bakanlığına, kamuoyunu bilgilendirmek için de mecliste basın toplantıları düzenleyerek sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Barış Atay işçilerin sıkıntılarını dinledikten sonra anı defterine ” Aliağa Belediyesindeki işlerinden kendisini oranın sahibi sanan belediye başkanı tarafından çıkarılan işçi yoldaşlarımız.

Ne yazık ki bu zalim, bu ceberut anlayış ilk kez olmuyor. İşçi düşmanı sağ iktidarların işçi sınıfına düşmanlığının bir çok örneğini gördü bu ülke… fakat karşısında Tariş, Tekel, 15-16 Haziran, Zonguldak maden yürüyüşü gibi büyük direnişlerle de karşılaştılar. Bu ülkenin hamurunda işçi sınıfının direnişi her zaman var oldu, var olacak.

Ben de bir yoldaşınız olarak her zaman yanınızda sizlerle omuz omuza olacağım. Bir gün çocuklarımız; kuracağımız güzel gelecekte işçi sınıfının iktidarını görecekler. Bu inançla mücadeleyi büyütelim. Sınıfı iktidara taşıyalım” diye yazdı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com