Ana sayfa » Güncel » İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE İZMİR’DEN DESTEK..

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE İZMİR’DEN DESTEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-14-15 Haziran İşçi Direnişinin yıldönümünde İzmir işten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri için birleşti. Demokrasi Meydanı’nda DİSK Ege Bölgeler Platformu tarafından düzenlenen mitinge Aliağa Belediyesi’nden atılan işçiler ve aileleri katıldı. 

14-15 Haziran Direnişinin yıl dönümünde DİSK Ege Bölgeler Platformu’nun Aliağa Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği mitinge katılım yoğundu. Aliağa Belediyesinden çıkarılan işçilerin Cumhuriyet Meydanı’nda kurdukları çadırda toplanan kitle “Aliağa İşçisi yalnız değildir” “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarıyla mitingin yapılacağı Demokrasi Meydanı’na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikalar, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 49. yıl dönümünde Aliağa Belediyesinde işten çıkartılan 132 işçi ile birlikte miting düzenledi. 

İşten atılan işçilerle birlikte “15-16 Haziran’ı anıyoruz” diyerek düzenlenen mitinge Buca belediyesi işçileri, Çiğli belediyesi’nden işten atılan kamu emekçileri, KESK, DİSK’e bağlı sendikalar, Gıda İş Sendikası, Cam Keramik İş Sendikası yöneticileri, CHP, EMEP, TİP, DİP gibi siyasi partiler, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Tariş’te direnen işçiler, İzmir Barosu, Aliağa Belediye İşçilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

“MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

Genel İş Sendikası Genel Merkez Eğitim daire başkanı Salih Doğrul mitingde gerçekleştirdiği konuşmada Aliağa işçisinin yalnız olmadığına değinerek “Hakkımızı almak için birlikte mücadele etmek zorundayız. Bizler son sözlerimizi daha söylemedik. Bu sorun sadece Aliağa işçilerinin sorunu değildir, mutlaka kazanacağız” dedi.

“ÜLKEDE BEKA DEĞİL İŞÇİLERİ İŞİNDEN EDEN BAŞKANLAR SORUNU VAR”

Genel İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ülkede dile getirilen beka sorunun ülkeyi sömüren, işçileri işinden eden belediye başkanları olduğuna değindi.  Şanlı “Aylardır bakanlarla görüştüğümüzde genel başkanımız bu sorunu dile getirdi. Hak İş şimdi yürüyüşe geçmiş durumda, öyle göstermelik yürüyüşlerle bu emeği kurtaramayız.
 

Onlarca arkadaşımızı güneydoğuda işinden ettiler, onlarca memuru ailesinden aşından ettiler. Bugüne kadar sesini çıkarmayan sendikalar şimdi sokağa çıkıyorlar. Bunları yemiyoruz. Biz ister CHP ister MHP hangi siyasal anlayışta olursa olsun işten çıkarmalara sessiz kalmıyoruz” dedi.

TÜPRAŞ İŞÇİSİ ALİAĞA İŞÇİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI..

Toplu iş sözleşmesi devam eden TÜPRAŞ İşçileriyle dayanışma sloganlarının da atıldığı mitingde konuşan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay “5 yıl önce de aynı şeyi yaşadık burada, bu çadır hem Aliağa’nın utancıdır hem de Aliağa’ya yönetenlerin utancıdır. Aliağa işçisinin yanındayız. Petrol İş Sendikası olarak, Aliağa emek ve demokrasi platformu olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“ALİAĞA İŞÇİLERİ İÇİN BURADAYIZ”

Mitingde basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “On binlerce işçinin evi olan emekçi kenti Aliağa’da, bugünlerde tek adamlık anlayışının yerel bir örneğine şahit oluyoruz. Bu hafta itibariyle Aliağa Belediyesi bünyesinde farklı işkollarında çalışan, aralarında DİSK Genel-İş yönetici ve temsilcilerinin de bulunduğu 132 kadrolu işçi arkadaşımızın iş akitleri, belediye başkanının iki dudağının arasından çıkan sözlerle tek taraflı olarak ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek feshedildi. 

Bizler de İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, hem Aliağa Belediyesi emekçileri için hem de ülkenin tamamındaki haksızlıklara karşı adalet ve demokrasi talebimizi buradan bir kez daha yükseltmek istedik.” dedi. 

Sarı, sendika olarak Aliağa Belediyesiyle defalarca diyalog çağrısında bulunduklarını ancak karşılık alamadıklarını dile getirdiği konuşmasında “Her zaman barış ve diyalog dilini korumaya özen gösterdik ancak bu süreçten sonra kimse bizden sessiz kalmamızı, bize reva görülen bu uygulamalara uysal koyun gibi boyun eğmemizi beklemesin.

Bu kavga ekmek kavgası, bu kavga hürriyet kavgası, bedeli ne olursa olsun, haklı ve meşru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadrolu işçilerin maaşları konusunda bilgi kirliliği yaratıp, üyelerimizin maaş ve sosyal haklarını şişirip yalan bilgilerle kamuoyunu yanıltamazsınız.

Bizler sizleri tanıyoruz, buradaki asıl amaç sendikal hakların olmadığı, Toplu İş Sözleşmesiz, ucuz esnek, kuralsız, güvencesiz işçi çalıştırmaktır. Bize gösterilen ekonomik gerekçelerin hiçbirinin inandırıcılığı yoktur. Seçim öncesinde on binlerce Aliağalı insanımızın Çanakkale gezilerinin bedeli biz emekçilere çıkartılmıştır. 

Bir önceki dönem 30 milyon lira olan belediye borçlarının 235 milyona çıkarılmasının sorumlusu biz değiliz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın bu mağduriyetinin vebalini kim üstlenecek. Halen farklı illerden nakil yolu ile memur alındığı, belediyenin farklı şirketlerine işçi alındığı bir ortamda ekonomik kriz bahanelerine bizi inandırmazsınız.” diye konuştu.

Miting, konuşmaların ardından çekilen halaylar ve atılan sloganlarla sona erdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com