Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA-SAMURLU KÖYLÜSÜ HAYKIRIYOR; “DURDURUN ARTIK ŞU KESİMLERİ!”

ALİAĞA-SAMURLU KÖYLÜSÜ HAYKIRIYOR; “DURDURUN ARTIK ŞU KESİMLERİ!”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’nın Samurlu Köyünde bir süre önce başlayan çam ağacı kesimleri protesto edildi. Kesimlerin yapıldığı bölgede Kuzey Ege Haber’e konuşan Samurlu’lular, yaklaşık 40 yaşında olan ağaçların Aliağa Orman Bölge Müdürlüğünce firmalara ihale ile verilip kestirilmesini büyük bir üzüntüyle izlediklerini dile getirdiler.

Köylüler Adına konuşan, Emlak Gayrımenkul Danışmanı Tuncay Narşap İle Aliağa Merkez Avcılar Derneği Başkanı Seçkin Biltekin şu ifadelerde bulundular;

“Bugüne kadar değil tek bir ağaç kesmek, ağaçların dallarına bile zarar vermediklerini ifade edip, endüstriyel amaçla denilerek ağaçlarımız kesiliyor. Kesilen sadece ağaçlar değil, ağaçların dalları arasına yuva yapan, o yuvalarda yuvaları bulunan bir çok kuş türü de bundan zarar gördü. 

Şu ana değin kesilen ağaç sayısı 2 bine yaklaştı, ne zaman nerede duracaklar, daha kaç tane kesecekler belli değil. Tepki vermezsek bu işin sonu nereye varır onuda bilmiyoruz. Bu ağaçlar sadece Samurlu’nun değil Aliağa’nın akciğerleri niteliğinde. Bizler devletimizle karşı-karşıya gelmek istemiyoruz, bugüne kadar hep saygılı davrandık. Ama yapılan bu kesimler doğru değildir. 

Bu ağaçlar capcanlı işte köklerini görüyorsunuz, ağlıyor hepsi. Buradan sizin aracılığınızla yetkililere sesleniyoruz, lütfen durdurun bu kesimleri. Aliağa’nın ağaç,orman rezervi zaten son derece yetersiz. Var olan bir avuç ağacı da keserseniz, geriye kelleşmiş tepeler, kıraç adeta çölleşmiş bir bölge kalacak. Aliağa halkından da destek bekliyoruz. Zira bu sorun sadece Samurlu’nun değil bütün Aliağa’nın sorunudur. 

Ağaç kesimleri durdurulana kadar mevcut tüm platformlarda sesimizi duyurmaya çalışacağız. Lütfen bize destek verin, birleşirsek daha güçlü oluruz, sesimiz daha gür çıkar..”

Samurlu Köyünün kadınları ise Kuzey Ege mikrofonuna, “O kesiler ağaçlar bizim evladımız gibiydi, kimisi bizimle yaşıt, kimisi ise çocuklarımızla yaşıttı. Sanki ağaçları kesmiyorlar, evlatlarımızı, canlarımızı kesiyorlar. Biz bunu hak etmek için ne yaptık ?. Yazık değil mi o güzelim ağaçlara, yazık değil mi bize, yazık değil mi, Samurlu’ya, Aliağa’ya” diye sitemde bulundular..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com