Ana sayfa » Yerel » MÜTHİŞ İDDİA!, YARIN AKŞAM İTİBARİYLE 400 İŞÇİ ÇIKARILMIŞ OLACAK!

MÜTHİŞ İDDİA!, YARIN AKŞAM İTİBARİYLE 400 İŞÇİ ÇIKARILMIŞ OLACAK!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi işçi çıkarma rekoru kıracak!. Bugün itibariyle 131’e ulaşan sayı iddiaya göre yarın akşam saatlerinde 400’ü bulacak.

Konuyla ilgili Kuzey Ege Haber’e bilgi veren bir kaynak, şu ifadelerde bulundu “Belediye kelimenin tam anlamıyla borç batağına gömülmüş durumda. Bırakın yatırım-matırım yapmayı, işçi, memur maaşlarını dahi ödeyebilecek durumda değil. Bu nedenle Serkan Acar pek çok şeyi göze alıp işçi çıkarıyor. Yarın akşam saatlerinde çıkarılan işçi sayısı 400’e ulaşmış olacak.

Belediye işçi çıkarmanın dışında kaynak yaratma arayışlarına da girmiş durumda. Bunların biri Kapalı Pazar Yeri Belediye şirketi üzerinden belli bir süreliğine devredilecek, pazar yapılan gün sayısı arttırılacak, farklı gelir gruplarına hitap eden pazarlar kurulacak.

Öte yandan yine Şirket üzerinden Benzin İstasyonu global ölçekteki bir şirkete satılacak, bu satıştan 50 milyon liranın üzerinde bir kaynak yaratılması beklentisi var. Ağapark’ın devriyle ilgili konuşulan rakamlar öyle konuşulduğu gibi yüksek değil, 5 yıllığına 30 milyon lira gibi bir para konuşuluyor. Tesisin potansiyeli dikkate alındığında konuşulan rakamın düşük olduğu kolaylıkla söylenebilir.

İşçi çıkarmaya varan süreç, var olan kaynakların son derece kötü kullanılmasından dolayıdır. Çaltılıdere’deki araziler 13-15 milyon lira yerine gerçek değerinden satılsa belediye kasasına en az 200 milyon lira para girecek ve bugün bu müthiş borç batağına saplanılmış olmayacaktı.

İşçi çıkarma stratejisi bugüne değin yapılan yanlış tercihlerin bir sonucudur. Aliağa Belediyesi mevcut kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmış olsa vergi gelirlerinin yanında ona yakın bir gelir elde edebilecekti, rahatlıkla.

Bugün işten çıkarılan yüzlerce işçiye, belediye yönetimin yanlış tercihlerinin bedeli ödetiliyor adeta, yazık, çok yazık!…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com