Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ESA UYARDI; “BU ASTEROİDİN DÜNYA’YA ÇARPMA İHTİMALİ…”

ESA UYARDI; “BU ASTEROİDİN DÜNYA’YA ÇARPMA İHTİMALİ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uzmanlar, 40 metre genişliğindeki bir asteroidin Dünya’ya çarpma tehlikesi ihtimaline karşı uyarılarda bulundu. 2006 QV89 olarak adlandırılan 40 metrelik asteroidin bir şehir yok edecek kadar büyük olduğu söyleniyor.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), bu uzay taşının Dünya’ya çarpma ihtimalinin 7.000’de 1 olduğunu ifade etti.

Bu oran oldukça düşük olsa da bilim insanlarının asteroidin rotasından %100 emin olmadığı ve Dünya’ya çarpma ihtimali olduğunu anlamına geliyor. ESA’ya göre 40 metre genişliğindeki bu asteroid, insanlığı Dünya’dan silecek kadar güçlü olmasa da Çelyabinsk kazasından daha büyük sonuçlara yol açabilir.

Southern Queensland Üniversitesi’nde Astrofizik profesörü olan Jonti Hormer, insanlığın asteroitler tarafından bitme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Horner bir makalesinde bu durumla ilgili şöyle söylüyor:

“Güneş Sistemi, gezegenlerin oluşumundan kalan materyallerle çevrili durumda. Bunların bir çoğu sabit rezervuarlar olan Dünya’dan uzaktaki Asteroit Kuşağı, Edgeworth-Kuiper Kuşağı ve Oort Bulutu gibi yerlerde sıkışmış durumda.

Bu rezervuarlar devamlı olarak gezegenler arası uzaya objeler sızdırıyor. İç Güneş Sistemi, küçük toz zerreciklerinden kilometrelerce çaptaki asteroitlere kadar geniş bir alandaki çöplerin içerisinde yüzüyor. Bu çöplerin büyük çoğunluğu zararsız ancak gezegenimiz hâlâ büyük çarpışmaların izlerini taşıyor.

Bu tarz olayların ne sıklıkla olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Büyük çarpışmaların sıklığıyla ilgili bilgilerimiz hâlâ kısıtlı..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com