YERLİKAYA: “BAĞIŞ SÖZÜ VERİP PARAYI YATIRMAYANLARLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR…”

KUZEYEGEHABER-CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 6 Şubat depremlerinden sonra başlatılan “Türkiye Tek Yürek Kampanyası” kapsamında bağışlandığı açıklanan 115 milyar 146 milyon liranın akıbetiyle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti.

Gürer’in önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kampanya kapsamında bugüne kadar 85 milyar 697 milyon 129 bin 344 lira toplandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, toplanan miktarın 56 milyar 563 milyon 536 bin 392 lirasının deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçları için kullanıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, bağış yatırma işlemleri devam ettiğini ifade ederek, kampanya kapsamında bağışçılar tarafından yatırılan tutarların kamu bankalarında AFAD adına açılan hesaplarda değerlendirildiğini kaydetti.

“BAĞIŞ SÖZÜ VERİP PARAYI YATIRMAYANLARLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”

Bakan Yerlikaya, taahhütte bulunmuş olmakla birlikte bağışını henüz yapmayan kişi ve kuruluşların tespitinin yapıldığını da ifade ederek bağışların tamamlanması için iletişim sürecinin devam ettiğini vurguladı.

“56 MİLYAR LİRA HARCANDI”

Yerlikaya, toplanan bağışlardan 56 milyar 563 milyon 536 bin 392 liranın bugüne kadar deprem bölgesindeki afetzedelere hane başı ödeme, vefat yardım, taşınma, kira ödemesi, çadır, konteyner, wc, gıda ve hijyen kolisi alımı için kullanıldığını belirterek, “konteyner kent kurulumu ve sosyal donatı çalışmalarının devam ettiğini” kaydetti.

“30 MİLYARLIK FARK NEREDE?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise bağışlandığı iddia edilen 115 milyar lira ile toplanan 85 milyar lira arasında 30 milyar liradan fazla fark olduğuna dikkat çekti. Kampanyanın yapıldığı tarihten bu yana 10 aydan fazla zaman geçtiğine de işaret eden Gürer, taahhüt ettiği halde halen para yatırmayan kişi ve kurumların bundan sonraki süreçte yatırma olasılığının zayıf olduğuna vurgu yaptı.

Kampanya kapsamında Merkez Bankası’nın 30 milyar lira, Ziraat Bankası’nın 20 milyar lira, Vakfıbank’ın 12 milyar lira, Halkbank’ın 7 milyar lira bağış sözü verdiğini anımsatan Gürer, “Zaten adı geçen 4 kamu bankasının verdiği bağış sözü yaklaşık 70 milyar lirayı buluyor. Ayrıca Cengiz Holding 2,5 milyar lira, Türkcell 3,5 miyar lira, Borsa İstanbul da 2 milyar lira bağış sözü vermişti. Bu 3 kurumun bağış miktarı da 8 milyar lirayı buluyor.

Kamu bankalarının verdiği bağış miktarının üstüne bu üç kurumun verdiği 8 milyar lirayı eklediğimiz de zaten toplanan 85 milyara yakın bir rakam ortaya çıkıyor. Toplanan miktarın 85 milyar lira olduğu düşünüldüğünde demek ki bağış sözü veren çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi verdiği bağış sözünü yerine getirmemiş” ifadelerini kullandı…

Kaynak: ANKA

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİNE TAHLİYE…

KUZEYEGEHABER-NATO Zirvesi öncesi yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan TEMA...

ÖZEL: “YENİ PARTİ SADECE CHP’LİLERLE SINIRLI OLMAYACAK…”

KUZEYEGEHABER-Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21 Mayıs...

CHP’DEN BİR GÜNDE 400 BİN İSTİFA!…

KUZEYEGEHABER-CHP’nin Ocak 2026’da 1 milyon 922 bin 757 üyesi...

Çelik: “Emekliye 3552 Lira Zam Farkı Neden Yatmıyor?…”

KUZEYEGEHABER-En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik yasal düzenlemenin henüz...

USTA SANATÇILAR SABAHAT AKKİRAZ VE ARİF SAĞ CHP’DEN İSTİFA ETTİ…

KUZEYEGEHABER-Özgür Özel’in yeni parti duyurusunun ardından CHP’de istifalar gelmeye...

Başlıklar

TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİNE TAHLİYE…

KUZEYEGEHABER-NATO Zirvesi öncesi yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan TEMA...

ÖZEL: “YENİ PARTİ SADECE CHP’LİLERLE SINIRLI OLMAYACAK…”

KUZEYEGEHABER-Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21 Mayıs...

CHP’DEN BİR GÜNDE 400 BİN İSTİFA!…

KUZEYEGEHABER-CHP’nin Ocak 2026’da 1 milyon 922 bin 757 üyesi...

Çelik: “Emekliye 3552 Lira Zam Farkı Neden Yatmıyor?…”

KUZEYEGEHABER-En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik yasal düzenlemenin henüz...

USTA SANATÇILAR SABAHAT AKKİRAZ VE ARİF SAĞ CHP’DEN İSTİFA ETTİ…

KUZEYEGEHABER-Özgür Özel’in yeni parti duyurusunun ardından CHP’de istifalar gelmeye...

83 VEKİL VE 74 İL BAŞKANI YENİ PARTİYE GEÇİYOR…

KUZEYEGEHABER-CHP grup toplantısına son kez kürsüye çıkan Özgür Özel...

İL BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ: “İKTİDARA YÜRÜMEK ÜZERE İLLERİMİZE DAĞILIYORUZ… DEDİ…

KUZEYEGEHABER-CHP'ye bugünkü grup toplantısında veda eden Özgür Özel, yeni...

ÖZEL: “YARIN VEKİLLERİMİZLE YENİ PARTİYİ KURUYORUZ…”

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultayların hukuken geçersiz sayılmasının ardından...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler