Ana sayfa » Güncel » “SAKIN KAPORA YOLLAMAYIN, PARANIZI KALDIRIP ATMAYIN!…”

“SAKIN KAPORA YOLLAMAYIN, PARANIZI KALDIRIP ATMAYIN!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, son zamanlarda kiralık ya da satılık ev arayan vatandaşların farklı yöntemlerle dolandırılmasına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Canpolat, “Hem internet portallarında, hem sosyal medyada talep edilmesi halinde asla ve asla kapora göndermesinler” diyerek uyardı.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, vatandaşların kira, alım, satım gibi durumlarda irtibat kurdukları emlakçılardan yetki belgesini mutlaka sormalarını ifade ederek, hem internet portallarında, hem sosyal medyada talep edilmesi halinde asla ve asla kapora gönderilmemesi gerektiğini ifade etti.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, son zamanlarda gerek ev kiralamak, gerekse ev satın almak isteyen vatandaşların dolandırıldığına dair şikayetler aldıklarını ifade etti. Bu tür mağduriyetlerin önüne geçebilmek için vatandaşlardan, irtibat kurdukları emlakçıların yetki belgelerini mutlaka görmelerini isteyen Canpolat, yüz yüze görüşme gerçekleştirmeden satın alınacak veya kiralanacak mülkü görmeden “kapora” adı altında herhangi bir ödeme yapmamalarını söyledi.

Ticaret Bakanlığı’nın emlakçıların mağduriyetleri gidermek için 14 Mayıs tarihinde bir yönetmelik yayınladığını belirten Canpolat, 14 Mayıs 2024 tarihinden önce Maliye Bakanlığı’nın ya da oda kaydından herhangi birinin olması emlakçılık mesleğine adım atacak kişilerin diğer evraklarının toparlanması noktasında kolaylık sağladığını belirtti.

Canpolat, yetki belgelerinin emlakçıların ‘güvenilir emlakçı’ olduğunu kanıtladığını ifade etti. Bu sebeple vatandaşların kira ve satış gibi durumlarda irtibat kurdukları emlakçılara yetki belgesini mutlaka sormalarını belirten Canpolat, Kötü niyetli kişilerin yetki belgeli resmi emlakçıların girmiş olduğu internet portallarındaki ilanları kopyala yapıştır yöntemiyle yayınladıklarını, 20-25 bin TL’ye kiralık daireyi yarı fiyatına ilan girerek vatandaşın ilgisini çektiğini ifade etti.

Canpolat, telefonla irtibat kuran kişilere şu an 7-8 tane kişinin sırada olduğunu, “Eğer siz bu daireyi düşünüyorsanız, vereceğimiz IBAN’a kapora atarak bu kiralık daireye sahip olabilirsiniz” dediklerini, birçok vatandaşın bu tür dolandırıcılar tarafından mağdur edildiğini ifade etti.

Canpolat, vatandaşları hem internet portallarında, hem sosyal medyadan istenmesi halinde asla ve asla kapora göndermeleri konusunda uyardı.

Ticaret Bakanlığı’nın 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğiyle yetki belgesi olmadan emlak portallarında ilan yayınlayanların ağır cezalarla karşılaştığını ifade eden Canpolat, Emlakçıların evini kiraya veren veya satan mülk sahiplerinden yetkilendirme sözleşmesi alarak ilan girmeye başladığını ifade etti.

Vatandaşları yetki belgesi olmayan hiçbir emlak ofisiyle çalışmamaları konusunda bilgilendiren Canpolat, özellikle internet portallarında, sosyal medya mecralarında normal rakamın altında veya yarısında bir fiyat gördükleri zaman mutlaka şüphelenmeleri gerektiğini ifade etti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com