Ana sayfa » Güncel » AKP’DEN CHP’YE GEÇTİ, 5 SENEDİR ÖDENMEYEN BORÇ SEBEP GÖSTERİLDİ, ELEKTRİĞİ KESİLDİ!…

AKP’DEN CHP’YE GEÇTİ, 5 SENEDİR ÖDENMEYEN BORÇ SEBEP GÖSTERİLDİ, ELEKTRİĞİ KESİLDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde 1081 seçmenin oy kullandığı Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde CHP’nin Belediye Başkan adayı Ümit Tayhava, 401 oy alarak Mazgirt’in yeni belediye başkanı seçildi.

Tayhava, gerçekleştirilen devir teslim töreninde belediyeyi AKP’den 45 milyon 534 bin lira borçla devraldı. Elektrik sağlayıcı firma, belediyenin 5 yıldır ödemediği 1 milyon 291 bin 425 liralık elektrik borcu sebebiyle Malazgirt’e su sağlayan 5 kuyu suyu pompası ile klorlama makinesinin elektriğini kesti.

“AKP DÖNEMİNDE ELEKTRİK BORCU 5 YIL ÖDENMEMİŞ”

Mazgirt Belediye Başkanı Ümit Tayhava, elektrik borcunun 5 yıl gibi uzun bir süre boyunca ödenmediğini enerji şirketinin belediyeye ait su pompalarının elektriğini kestiğini ifade ederek, “Belediyeyi 1 milyon 475 bin elektrik borcuyla devir teslimini aldıklarını, kendisinin 4 Nisan’da mazbatasını aldığını, ayın 5’inde işe başladığını, Ayın 18’inde kendisine TEDAŞ ‘borcunuz var’ diye ihbarname geldiğini ifade etti.

3-5 gün sonra il müdürünün makamına geldiğini ifade eden Tayhava, il müdürünün elinde bir evrakla geldiğini, belediyenin elektrik borcu olduğunu söylediğini, kendisinin 5 yıllık süreçte neden hiç gelmediklerini sorduğunu ifade etti.

Tayhava, belediyenin 1 milyon 475 bin elektrik borcu olduğunu belirterek, “Ama siz şu ana kadar gelmemişsiniz. Ben henüz 14 günlük bir başkanım. AKP’deyken gelmediniz şimdi biz geldik diye hemen bizi sıkıştırmaya çalışıyorsunuz’, dedim. ‘Dünya kadar borçla devraldık. Ekonomik sıkıntılarımız var. Biraz sabırlı olun, bir yerde bir ödeme bekliyoruz, eğer olursa bir şekilde telafi etmeye çalışacağız. Bir kısım öderiz, bir kısım taksit yaparız’ dedim ‘Tamam’ dedi gitti” ifadelerini kullandı.

Aradan bir iki gün geçtikten sonra aramaya başladıklarını ifade eden Tayhava, “Soruyorlar ‘ne oldu’ diye. Sonuçta bir kurumuz, tehdit eder gibi. ‘Yoksa elektriği keseceğim’ der gibi. Tabii ben de bu sırada kurumun borçlarını ödedim. Ama sondajların borcu duruyor. Elektrik, su pompalarının duruyor” ifadelerini kullandı…

Yeniçağ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com