Ana sayfa » Siyaset » METROPOLL SORDU: “SOKAK HAYVANLARINA NE YAPILMALI?”, İŞTE YANITLAR…

METROPOLL SORDU: “SOKAK HAYVANLARINA NE YAPILMALI?”, İŞTE YANITLAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, sokak hayvanlarına yönelik daha önce yaptıkları bir anket çalışmasını paylaştı ve bu çalışmada ”Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?” sorusu soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 78,6’sı ‘Barınaklara alınmalı” yanıtını verdi.

Ankete katılanların yüzde 16,9’u ise ‘Sokakta bakılmalı/beslenmeli” yanıtını verirken ‘Uyutulmalı diyenlerin oranı 2,7’de kaldı. Seçmenlerin siyasal parti tercihleriyle ilişkili olarak yayınlanan ankette sokak köpeklerinin ‘barınaklara alınması’ yanıtını verenler; AKP’de yüzde 73,9, CHP’de yüzde 81,4, MHP’de yüzde 74,7, İYİ Parti’de yüzde 83,9, DEM Parti’de ise yüzde 77,7 olarak ölçümlendi.

”Sokakta bakılmalı/beslenmeli” yanıtını veren seçmenlerde ise AKP yüzde 23, CHP’de yüzde 15,1, MHP yüzde 20,8, İYİ Parti yüzde 11,4, DEM Parti yüzde 20,3 olarak kaydedildi.

”Uyutulmalı” yanıtını verenlere bakıldığında ise siyasal tercihlerine göre AKP’de yüzde 2,4, CHP’de yüzde 1,5, MHP’de yüzde 3,9, İYİ Parti’de yüzde 3.4, DEM Parti’de yüzde 0,8 olarak görüldü…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com