Ana sayfa » Güncel » ÇALIŞAN SAYISI AÇIKLANDI, BAŞKAN TUGAY İŞTEN ÇIKARILACAK PERSONEL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI…

ÇALIŞAN SAYISI AÇIKLANDI, BAŞKAN TUGAY İŞTEN ÇIKARILACAK PERSONEL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde son günlerde işten çıkarmalar gündemde. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, konu ile ilgili İz Gazete’nin sorularını yanıtladı.

Şu an belediyede 37 bin civarında çalışanın olduğunu belirten Tugay, Aziz Kocaoğlu’nun belediyeyi 26 bin çalışanla devrettiğini söyledi. Tugay, çalışanlarda 11 bin civarı bir artış olduğunu da vurguladı.

Gönül Soyoğlu’un “Başkanlar değişeceklerini, aday yapılmayacaklarını öğrendikten sonra Büyükşehir dahil tüm ilçe belediyelerinde işe alımlar oldu ama rakamları tam bilemiyoruz. Ayrıca tüm belediyelerde ‘bankamatik çalışan’ diye bir durum var. Bu konularla ilgili ne yapacaksınız?” sorusuna yanıt veren Tugay şu ifadeleri kullandı:

“Dediniz ya, idari yapıyı neden değiştiriyorsunuz diye. İdari yapıyı değiştirme nedenlerimden birisi budur. Ben 37 bin kişiyi tek başıma takip edemem. Nasıl takip edeceğim? Genel Sekreter, genel sekreter yardımcıları, daire başkanlıkları ve müdürler, idari yapı üzerinden takip edeceğiz.

Dolayısıyla burada bu konulara da dikkat edeceğimizden emin olduğumuz insanları getirdiğimiz zaman onlar buna müsaade etmeyecekler. Şu ana kadar bana yansıyan bir bankamatik memuru olayı yok. Ama arkadaşlarımız öyle birini tespit ederlerse derhal gereğini yerine getireceklerdir. O yüzden sormuyorum bile.”

“Sizin göreve getirdiğiniz kişiler, özellikle ocak ayından, seçim hattına girildikten sonra işe alınanların işten çıkarılacağı konuşuluyor. Böyle bir şey var mı?” sorusuna da yanıt veren Tugay, “Hayır, böyle bir şey kesinlikle yok. Kesinlikle yok.” dedi.

Kimlerin işten çıkartıldığı sorusuna da yanıt veren Tugay, şöyle devam etti:

Bana, ‘Kimleri çıkarıyorsunuz, neden?’ dendiğinde 3 tane başlık söyledim, bir tanesi güvenlik soruşturması tamamlanmadan ve o konu netleşmeden alınmış isimler var, bir diğeri toplu iş sözleşmesine bir madde konmuş, ‘Bizde çalışan bir işçi emekli olunursa onun yerine çocuğu alınacak’ diye böyle bir şey taahhüt edilmiş. Ona binaen çocuğu işe alınmış ama kendisi de emekli olmamış insanlar var. İZSU’nun insan kaynaklarının olumsuz görüş verdiği ama buna rağmen işe alınan insanlar var.

Şu anda net bir rakam bilmiyorum. Ama herkesi işten çıkaracağız ya da şu tarihten sonra gelenler çıkacak diye bir şey kesinlikle yok. Demin söylediğim gibi, üzgünüm bunu söylemekten ama işe başladığının ertesi günü ücretsiz izne çıkarılanlar var. Bunu da anlamlandıramadım. Böyle bir grup da var, bir kişi değil bir grup. Bunların neden böyle olduğunu anlamıyorum ama arkadaşlarımız çalışıyor, inceliyor…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com