Ana sayfa » Siyaset » DEVLET BAHÇELİ: “DAVA BAŞLASIN” DEDİ, SİNAN ATEŞ SUİKASTİ İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ…

DEVLET BAHÇELİ: “DAVA BAŞLASIN” DEDİ, SİNAN ATEŞ SUİKASTİ İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İddianame başta Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ‘Eksik” diyerek eleştirmişti. İddianame birçok siyasetçi ve hukukçu da tarafından eleştirilmişti. MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugünkü konuşmasında mahkemeye iddianameyi kabul edip yargılamaya başlama çağrısı yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Ayşe Ateş şunları söylemişti:

  • “Olay gerçekleşir gerçekleşmez bu iddianameyi yazıp önümüze koyabilirlerdi. Bir buçuk yıl bekleyip çok basit, adi bir cinayet vakası gibi servis edilerek asıl faillerin alenen korunup kollandığı çok açık. Kocamı kimin öldürdüğü de, katilleri kimlerin koruduğu da gayet net.

Ne diyeyim, yazıklar olsun. Bugün değilse yarın ama eninde sonunda hesap verecekler. Buna inanıyorum, bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. İnancı, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun haksız yere katledilen tüm canlar için.”

AYŞE ATEŞ’İN İFADESİ İDDİANAMEDE YOK…

Ayrıca, Ayşe Ateş’in ifadesine iddianamede yer verilmedi. Bu duruma tepki gösteren Ayşe Ateş, “Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok. İfademin tam metnini ilerde paylaşacağım. Bir ifade ancak bu kadar basitleştirilebilir, adeta aklımızla alay ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“AZMETTİRİCİLER NEREDE?”

Ayrıca Ayşe Ateş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla iddianamenin sonuç kısmını paylaştı. Ateş, “Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?” diye sordu.

Ateş’in paylaşımın tamamı şöyle:

“İddianame burada. Peki, azmettiriciler nerede? Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz? Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?”

DURUŞMA GÜNÜ BELİRLENECEK

Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, “tasarlayarak öldürme”, “öldürmeye teşebbüs” “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlarından yargılanacak. Mahkeme, dava için duruşma günü belirleyecek.

Başsavcılık, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde Sinan Ateş’in silahla öldürüldüğü, beraberindeki Selman Bozkurt’un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı olaya ilişkin soruşturmayı tamamlamış, 22 şüpheli hakkındaki iddianameyi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

17 ŞÜPHELİNİN DOSYASI AYRILDI…

Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17’si hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

DEVLET BAHÇELİ DAVA BAŞLASIN DEMİŞTİ!…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Sinan Ateş davasına ilişkin iddialara tepki göstermişti. Bahçeli, “Yargılama süreci derhâl başlatılmalıdır. Ne biliyorlarsa acilen mahkemeye yetiştirsinler. Bakalım hukuki süreç Ankara’da mı bitecek Pensilvanya’ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz.” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com