Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Tesla’nın İnsansı Robotu Optimus Fabrika da Çalışabiliyor!…

Tesla’nın İnsansı Robotu Optimus Fabrika da Çalışabiliyor!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tesla, yıllardır “Optimus” ismini verdiği insansı bir robot üzerinde çalışıyor. İlk olarak 2021’de tanıtılan bu robotun ilk prototipini ise 2022’de görmüştük. Son zamanlarda ise geliştirilme sürecinde olan robotun videoları yayımlanıyordu.

Bugün bu videolara bir yenisi daha eklendi. Tesla, resmî sosyal medya hesaplarından Optimus’un bir videosunu yayımladı. Videoda robotun gelişme gösterdiği görüldü.

Tesla Optimus hesabı tarafından paylaşılan videoda, Optimus’un şirketin fabrikasında basit işleri yapabilmeye başladığını görebiliyoruz. Robot, başarılı bir şekilde batarya hücrelerini sırayla dizebiliyor. Elon Musk’ın aktardığına göre de herhangi bir insan dahil olmadan, tamamen otonom bir şekilde bunları gerçekleştiriyor.

Kameralar yoluyla etrafını görebilen robotun gözlerinden de neler yapabildiğini izliyoruz. Optimus, pil hücrelerini sıralamak için uçtan uca sinir ağlarını kullanıyor. Robotun 2 boyutlu kameralar, dokunma ve kuvvet sensörleri kullanarak gerçek zamanlı bir şekilde çalışabildiği de aktarılıyor. Ayrıca eğitildiği fabrikalarda daha az insan müdahalesiyle çalıştığı ve tek başına daha uzun yürüyüşler yapabildiği de gelen bilgiler arasında. Musk, bu yıl sonuna kadar Optimus’a insana daha çok benzeyen yeni bir el ekleyeceklerini de belirtti.

Optimus, insan görevlerini yerine getirebilmesi için tasarlanan bir robot. İlerleyen yıllarda geniş çapta satışa sunulması planlanan cihazın, evlerden fabrikalara kadar birçok farklı yerde kullanılması planlanıyor. Ancak ne zaman çıkacağı belli değil. Musk, yakın zamanda 2025’te piyasaya sürülebileceğini söylemişti. Fakat genelde dediği tarihler doğru çıkmıyor. O yüzden bekleyip göreceğiz…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com