Ana sayfa » Güncel » DÖNER VE KEBAP FİYATLARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: ” DEVLET MÜDAHALE ETMELİ” BAŞLIKLARI ATILDI!…

DÖNER VE KEBAP FİYATLARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: ” DEVLET MÜDAHALE ETMELİ” BAŞLIKLARI ATILDI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Alman Bild gazetesi, sol siyasetçilerin, döner ve kebap fiyatlarının düşürmek için devletten yardım talep ettiğini aktardı.

Solun planının aktarıldığı haberde, söz konusu planın, 4 milyar euroluk vergi parasıyla her hafta tüm Alman vatandaşlarına döner ve kebap kuponu verilmesi olduğu belirtildi.

Bu şekilde etli ekmeği herkes makul bir fiyata yiyebilecek ve kebap fiyatları düşecek. Plan kapsamında normal kebap 4,90 euro ve öğrenci kebabı 2,50 euro olacak.

Sol Parti yürütme kurulu üyesi ve gençlik politikaları sözcüsü Kathi Gebel’in demeçlerinin yer aldığı haberde Gebel, gençlerin ‘Olaf, kebabının ucuzlaması yönünde bir talepte bulunuyorsa, bunun bir internet şakası olmadığını, ciddi bir yardım çığlığı olduğunu belirtti. Gebel, gıdanın lüks bir ürün haline gelmemesi için devletin müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin devamında fiyatların şu anda ortalama 7,90 euro olduğu hatırlatılarak, Frankfurt ve Münih gibi metropollerde Türk-Alman fast food fiyatlarının 10 euro’ya yaklaştığı kaydedildi.

Gebel yaşanan gelişmelerden dolayı, kebap fiyatlarına tavan getirilmesi hem tüketicilerin hem de kebapçıların yararına olduğunu belirterek, devletin her kebap için üç euro eklediği takdirde, kebap fiyat sınırının neredeyse dört milyara mal olacağını ifade etti.

Solun gazetelerinin, Almanya’da her yıl 1,3 milyar kebap yendiğini yazdığını vurgulayan Bild, enflasyondan dolayı kebapların giderek daha pahalı hale geldiğini ve kebapçıların giderleri arttığı için dükkan sahiplerinin kebap fiyatlarını arttırmak zorunda kaldığını açıkladı…

Yeniçağ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com