Ana sayfa » Güncel » EMEKLİLERE ZAM YERİNE MAAŞ KESİNTİSİ SÜRPRİZİ!…

EMEKLİLERE ZAM YERİNE MAAŞ KESİNTİSİ SÜRPRİZİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yüksek enflasyon ve ekonomik kriz Türkiye’de emeklilerin, işçilerin ve memurların alım gücünü ciddi şekilde azaltmaya devam ediyor. Mart ayı itibarıyla, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın satın alma gücü 8 bin 691 liraya düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk üç ayında tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) yüzde 15.06 arttı. Bu yüksek enflasyon, emeklilerin, işçilerin ve memurların maaşlarının satın alma gücünü önemli ölçüde azalttı.

MAAŞLARDAKİ DÜŞÜŞLER

Üç aylık dönemde, en düşük memur maaşının satın alma gücü 32 bin 504 liradan 28 bin 250 liraya, evli en düşük memur maaşının ise 33 bin 983 liradan 29 bin 535 liraya kadar düştü.

Aynı dönemde öğretmen maaşının satın alma gücü ise 5 bin 003 lira azalarak 40 bin 392 liradan 35 bin 105 liraya geriledi.

Üç aylık dönemde, asgari ücretin satın alma gücü 2 bin 225 lira azalarak 17 bin 002 liradan 14 bin 777 liraya düştü. Özel sektörde çalışanların maaşlarında yapılan artışlar dahi enflasyon karşısında eridi.

Emekli, dul ve yetimler, seçim öncesi aylıklarına ilave zam yapılmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadılar. En düşük emekli aylığındaki bin 309 liralık kaybın yanı sıra dul ve yetim aylıklarında da ciddi düşüşler yaşandı.

ALIM GÜCÜNDEKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR…

Yüksek enflasyon ve ekonomik krizle birlikte, Türkiye’de emeklilerin, işçilerin ve memurların alım gücü giderek azalıyor. Bu durum, toplumun en savunmasız kesimlerinin ekonomik olarak daha da zor duruma düşmesine neden oluyor…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com