Ana sayfa » Siyaset » “AKŞENER’İN ADAY OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM…”

“AKŞENER’İN ADAY OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yerel seçimlerde büyük yara alan İYİ Parti’de sular durulmuyor. Buğra Kavuncu ve Burak Akburak’ın partideki görevlerinden istifasının ardından partinin kurucularından Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’dan da çarpıcı açıklamalar geldi.

TV100’deki Taksim Meydanı programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Poyraz, seçim sonucunun ders niteliğinde olduğunu ifade ederken, İYİ Parti’nin yerel seçimdeki kampanya modelinin yanlış olduğunu belirtti.

Poyraz, “İYİ Parti’de dört yıl boyunca yerel seçim stratejisi oluşturulmamış” derken, olağanüstü kongrede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Gürkan Hacır’ın “İYİ Parti açısından bakarsanız seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İYİ Parti’nin 31 Mart karnesi nasıl?” sorusu üzerine Poyraz, şu ifadeleri kullandı:

“8 aylık suskunluğum içerisinde görüşlerimin tamamını Partinin yetkili kurullarında Sayın genel Başkana tek tek ifade ettim. Görüşlerimin farklı noktada olduğu alanlarda ise hem Belediye Başkan Adaylarımızın, hem Belediye Meclis Üyesi Adaylarımızın ve yürütülen Yerel Seçim atmosferinde partimin herhangi bir şekilde tartışma konusu olmaması için görüşlerimi dışarda beyan etmekten imtina ettim. Bu görüşlerden bir tanesi bu ittifaka ilişkindir. Daha doğrusu ittifak da değil ortak adaydır.”

“SEÇİM SONUCU DERS NİTELİĞİNDE”

“Bu seçim sonuçlarının her biri bir ders niteliğindedir. Bugünü herkes dünle izah etmeye çalışıyor. Toplum değişti, Dünya değişti, iletişim değişti.”

“4 YIL BOYUNCA YEREL SEÇİM STRATEJİSİ OLUŞTURULMAMIŞ”

“Ne zaman yapılacağı belli olan bir seçimle ilgili partilerin bir alt yapısı olması lazım. İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla girme kararının paralelinde İYİ Parti’nin 4 yıl boyunca bir yerel seçim stratejisi oluşturulmamış. Bizim 4 yıl içerisinde bir hazırlığımız oluşmamış. Çünkü İYİ Parti’nin Yerel Yönetimler Başkanlığı da bu noktada nasılsa bir ortak aday süreci götürülür diyerek bütün konsantrasyon partinin tüm kurullarıyla genel seçime adapte edilmiş.”

“İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla gitmesinde bir problem yok. Problem İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girdiği noktada bunun iletişiminde. Bu iletişim dili, partinin bir kampanya dili haline geldi.”

Hacır’ın “Mesela Mansur Bey’e çok sert eleştiriler getirdi Meral Hanım. Ekrem İmamoğlu’na çok sert şeyler söyledi. Bunlar yanlış mıydı diyorsunuz?” sorusuna yanıt olarak Poyraz, “Ben bu kampanya modelinin yanlış olduğunu söylüyorum. Burada İYİ Parti kendi adaylarıyla girdiği bir seçimde kendi adaylarını öne çıkaracak bir dil kullanmalıdır.” dedi.

BUĞRA KAVUNCU AÇIKLAMASI…

“Sevgili Buğra Kavuncu’nun istifa haberini bende buraya gelmeden önce öğrendim. Buğra Kavuncu’ya FETÖ iddiası bulunulduğunda bir televizyon programında çok net ifadelerle bu süreci savundum. Benimle ilgili böyle bir iftira atıldığında Sevgili Buğra bana 4 ay boyunca bir telefon bile açmadı…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com