Ana sayfa » Siyaset » CHP ALİAĞA İLÇE YÖNETİMİNDEN BASIN AÇIKLAMASI…

CHP ALİAĞA İLÇE YÖNETİMİNDEN BASIN AÇIKLAMASI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanlığından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’la ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklama şöyle:

“İlçemizin çok değerli basın mensupları basın açıklamamıza hepiniz hoş geldiniz.

İki dönemdir Aliağa’mızı dünya şehri yapma vaadiyle göreve gelen hukukçu Serkan Acar, güzelim Aliağa’mızı on yıldır kanun ve kural tanımaz keyfi şekilde yönetimiyle maalesef vaadinin tam tersine, aldığı cezalarla ülke gündemine taşımaya devam ediyor.

Daha önceki, yargılandığı ve ceza aldığı; belediye işçilerini işten çıkarma, mobbing uygulama ve sürgün etme, meclis üyelerine hakaret etmek, görevi başındaki memura tehdit ve hakaret etmek, kendi meclis üyesini darp etmek, Belediye işçisini dövmek, gibi suçlarına, Aliağa’da iş yapan sanayicilere, işadamlarına ve müteahhitlere konser yapıyorum, güzellik yarışması düzenliyorum, deve güreşi düzenliyorum yada park yapıyorum gibi nedenlerle salma yaparak, ceza keserek, bağış toplamak gibi keyfi uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Kadrosuz, sendikasız, düşük ücretle çalışmaya mahkûm ettiği işçileri, kendi siyasi çıkarlarına alet ederek, seçim çalışmalarının ücretsiz elemanı olarak kullanmaya başlamıştır. Bu durum mevcut iş yasasına da, Anayasa’mıza da aykırıdır.

Tek adam iktidarını arkasına alan MHP’li Serkan Acar, Anayasa’yı, yasaları, hakkı hukuku bir kenara iterek Aliağa’nın ‘Tek Adam’ı olmaya soyunmuştur.

Yüzlerce kadrolu ve şirket işçisini uydurma gerekçelerle işinden ekmeğinden eden Serkan Acar, şimdi de, belediye şirketlerinde çalışan işçileri, parti görevlisiymiş gibi kapı kapı broşür dağıttırmaktadır. Hiçbir güvencesi olmayan işçiler, işlerinden olmamak için verilen görevi yapmak zorunda kalmaktalar. Buradan Savcılıklara, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Kimse kendi isteği dışında siyasi çalışma yapmaya zorlanamaz. Mesai bitiminde yorgun argın işçilere bir de gece yarılarına kadar seçim çalışması yaptıramaz.

Son altı aydır, sefalet ücretleri bile zamanında ödenmeyen Belediye işçileri yalnız değildir. Bunun hesabını da, diğer hukuksuz uygulamaları ile birlikte yargı önünde soracağız.

Belediye çalışanları kardeşlerimize de çağrımızdır: Korkmayın, baskılara, yasa dışı uygulamalara boyun eğmeyin!

BELEDİYE İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!…

10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele etme noktasında bırakın bir katkı koymasını; belediye kreşini kapatarak, öğrenci yurdunu kapatarak, kadın sığınma evini kapatarak, mevcut Belediye binasını yıkıp düğün salonuna çökerek yada pazarcı esnafına en yüksek bedelden Pazar yeri kirası ödeterek, vatandaşın sırtındaki yükü daha da artırmıştır.

Yaptığı parkların kafelerini, sosyal tesislerini kendisi işletmeyip özelleştirerek sermayeye hizmet etmeye devam etmektedir.
Ağa park girişinden kişi başı 50TL, doğa parkta bir bardak çaydan 30TL alınması gibi.

Belediyenin kaynaklarını var olan kaldırımları, aydınlatma direklerini söküp değiştirerek, taşa, toprağa, betona, parka yatırmış, insana yatırımda sınıfta kalmıştır. Son 10 senede İlçede işsizliğe çözüm olacak istihdamı artıracak katma değer yaratacak, Park, bahçe, kafeteryadan başka elle tutulur bir tek işletme açtı mı? İlçemizin 10 senesini arazilerini satıp satıp harcayarak belediyemizi borca batırıp çalışanların dahi maaşını zamanında veremeyecek duruma düşürdü. Şimdi sorsanız belediyenin borcu yok der.” Belediyenin borcu yoksa çalışanların maaşlarını neden her ay 10 gün, 15 gün geç ödüyorsunuz?

Sosyal belediyecilik, bırakın yapmayı öyle bir niyetinizin olmadığı açıkladığınız uçuk, kaçık, çılgın projelerinizden, geçtiğimiz dönemlerdeki park bahçe belediyeciliğinden belli. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir söz var. Sizin fıtratınızda karakterinizde böyle bir şey yok.
Vatandaş bu bozuk ekonomik düzende ay sonunu nasıl getireceğini iş aş barınma sorununu nasıl çözeceğini düşünürken mevcut belediye başkanının açıkladığı projeler yine rantta, sermayeye hizmet edecek projeler.

Lafı gelmişken buradan kendilerine yapılan kötü muamelelerden dolayı susarak, ses çıkarmayarak tüm bu yapılanlar karşısında sessizliğe bürünen sanayicilerimize, işadamlarımıza mütaahitlerimize seslenmek istiyoruz. Serkan Acar’ın açıklanan projelerini gördünüz.

Kazanamayacakta, kazara seçilirse başınıza neler geleceğini geçmişte yaşattıklarından az buçuk kestirmektesinizdir. Serkan Acar’ın ilk döneminin salmacısı Aliağa’ya tekrar geri geldiği konuşulmakta. Bu çılgın projeler için kesilecek cezalara, yapılacak salmalara, zoraki bağışlara kendinizi hazırlayın.

İşadamlarımıza sesleniyoruz korkunun ecele faydası yok.

Az önce anlattıklarımızın üzerinden konuşmamıza devam edecek olursak Son 10 senede düşük gelirli vatandaşlarımız için bırakın sosyal konutları tek bir daire, bir tek ucuz arsa gerçekleştirmeyenler Sosyal belediyecilik anlamında yerlerde süründürdüğü belediyemizde önümüzdeki dönem 5.000 konut, havaalanı, ve yat limanı yapacakmış. 2019’daki vaat edip yapmadıkları Üniversite, devlet hastanesi, kültür merkezi, katlı otopark vs. projeleri 2024 projelerinde de yer almaya devam ediyor. var. Artık bu seçmeni, seçim kazanmak için ortaya atılan içi boş üç beş yandaş müteahhite rantiyeciye hizmet edecek vaatlerle kandıramayacaksınız.

Nerden mi biliyoruz. 10 senelik geçmişinizden. 10 senedir bu kenti yönetiyordunuz? Yapsaydınız? elinizden tutanmı vardı diye sormazlar mı? 10 senede bu kentin 1.500.000 m²’ den fazla arazisini, gayrı menkullerini haraç mezat satmayı biliyorsunuz da, İşçileri işten çıkarmayı, kadrosuz, yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalıştırmayı, devlet memuruna, belediye meclis üyelerine darp, tehdit ve hakaret etmeyi, biliyorsunuz da Kreş yapmak, sosyal konut yapmak 10 senemi sonra aklınıza geldi.

Geçmişte yapmadınız. Gelecekte de yapmayacaksınız.

Her fırsatta sürekli dile getirdiğimiz bir husus var milletimiz zor durumda, işçimiz, esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz geçinemiyor…Biz bunu sürekli aktarınca birilerine afakî geliyor olabilir ama bu kocaman bir gerçek.

Victor Hugo’nun dediği gibi; “Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk!” Sizinle bizim aramızda en temel fark budur. Siz milleti üç kuruşa muhtaç etmek istiyorsunuz biz ise müreffeh bir toplum istiyoruz.

Siz bu şehrin zenginliğini küçük bir azınlığın elinde topluyorsunuz. Biz ise bu şehrin kaynaklarının daha adil paylaşılmasını istiyoruz. Siz kendi geleceğinizi garanti altına almak istiyorsunuz biz ise ilçemizin ve nesillerimizin geleceğini garanti altına almak istiyoruz.

Biz bu milletin askıda ekmeğe, yardım kolilerine muhtaç edilmesine razı değiliz. Amacımız bu milleti yardıma muhtaç hale getiren şartları ortadan kaldırmaktır.

Tek adam yönetiminin bütün kötülükleri 31 Mart’ta son bulacak! Aliağa yeniden bir emek kenti olacaktır.

“GÜÇ SİZDEN HİZMET BİZDEN”

Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz…

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com