Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK: “TEPKİNİZİ GEÇERSİZ OYLARLA DEĞİL, DÜŞÜNCENİZİ SANDIĞA YANSITARAK GÖSTERİN…”

ÖZÜPAK: “TEPKİNİZİ GEÇERSİZ OYLARLA DEĞİL, DÜŞÜNCENİZİ SANDIĞA YANSITARAK GÖSTERİN…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu Onursal başkanı Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla EYT’liler ve emeklilerle buluştu.

31 Mart yerel seçimleri öncesi siyaset dünyasından emeklilerle ilgili gelen açıklamaların emeklilerin kırgınlığını artırdığını söyleyen Özüpak, seçim öncesi vaat verilmesini kabul etmediklerini ve icraat beklediklerini belirtti.

Emeklilerin siyasetçilerden akıl değil hakkını istediğini kaydeden Özüpak, verilen vaatlerin emekliler için inandırıcı olmadığını, EYT sürecinde de söylediklerini gibi Resmi Gazete’de görmeden hiçbir şeye inanmadıklarını belirtti.

Türkiye’de kaynak sorunu olmadığını, konunun siyasi iradenin tercih meselesi olduğunu savunan Özüpak, EYT sorununun kısmen çözüldüğünü, 3600 kısmi emeklilik ve prim şartının hala yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Yarım bırakılan EYT sorununun yanısıra BağKur>’lular için söz verilen prim eşitlemesinin hala hayata geçirilmediğini, staj ve çıraklık mağdurlarının sorunlarına çözüm beklediğini, EYT sonrası bir gün ile emeklilikleri 1-17 yıl geciken ve kademeli emeklilik isteyen büyük bir kesim olduğunu, 65 emeklilik yaşıyla gençlerin büyük bir karamsarlık içinde olduğunu anlatan Özüpak, EYT, emekli kitlesi ve tüm çalışanlara seçim öncesi sarı kart çağrısı yaptı.

2019 yerel seçim sürecini hatırlatan Özüpak, “O dönemde elimizde sarı kartla ‘bizi görmeyeni biz de göremeyeceğiz’ dedik. Yönetime sarı kart gösterdik. Sarı kart yerel seçimlerde kırmızı kart genel seçimlerde kullandığımız bir argüman. Bunu bir siyasi parti için söylemiyoruz. Herkes kendi durumunu değerlendirecek ve sarı kartını gösterecek. Patron biziz unutmayalım” dedi.

EYT Eskişehir Derneği Başkanı Mustafa Kara’nın “Cebimin kederi seçimin kaderini belirleyecek” şeklindeki sözlerini hatırlatan Özüpak, seçimlerde oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, “Tepkinizi geçersiz oylarla değil düşüncenizi sandığa yansıtarak gösterin” diye konuştu.

EYT yasasının yarım da olsa çıkmasından sonra mücadeleyi bırakmadığını ve asla da bırakmayacağını belirten Özüpak, “Seçim sonrasında yeniden bir canlı yayınla durum değerlendirmesi yapacağız. Mücadeleyi bırakmaya asla niyetim yok. Ama EYT mücadelesi ruhuyla yeni bir yola çıkarken tek başına değil tüm arkadaşlarımızla yeni bir mücadele meşalesi yakmaya hazırım” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com