Ana sayfa » Güncel » GEÇER: “EMEKLİNİN CEBİNDEN 10 BİN LİRA EKSİLDİ…”

GEÇER: “EMEKLİNİN CEBİNDEN 10 BİN LİRA EKSİLDİ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılan yüzde 49.25 oranındaki zam, en düşük emekli maaşının hala 10 bin TL seviyesinde olması nedeniyle 16 bin TL’lik açlık sınırının altında kalmasıyla tartışmalara neden oldu.

Çoğu emekli, daha rahat bir yaşam sürmek için maaşlarına bir düzenleme yapılmasını talep ediyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde emeklilerin seyyanen zam beklentilerine ilişkin kapıyı kapatmıştı. Bununla birlikte, seçimlere sayılı günler kala seyyanen zam haberleri gündeme gelmeye devam ediyor.

Ancak Ankara ve İstanbul mitinglerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seyyanen zam açıklayabileceğine dair kulis bilgileri, doğru çıkmadı.

Emeklilerin seyyanen zam beklentisi, birçok SGK uzmanı tarafından artık seçim sonrasına ertelendiği konusunda dile getiriliyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise iktidara, seyyanen zamların önemine vurgu yaparak bir çağrıda bulunarak tepkisini dile getirdi.

Selçuk Geçer, emekli maaşlarının gerçek değerini tek tek hesaplayarak ortaya koydu. Geçer, “Bugün 10.000 TL olan maaşın, aslında en az 20.000 TL olması gerektiğini hesapladık. Daha önceki yasada, ‘Asgari ücretin en az yüzde 110’u kadar emekli maaşı olacak’ hükmü vardı.

Emekli maaşlarının, en düşükten ortalama seviyeye kadar, asgari ücretin neredeyse iki katı olması gerekirken, şu anda 10.000 TL gibi bir rakam veriliyor” şeklinde konuştu.

Geçer, emeklilerin genel beklentisinin maaşların adil bir şekilde düzeltilmesi olduğunu vurgularken, “Maaşlar düzgün bir seviyeye gelmedikçe, yapılan hiçbir uygulama gerçekten bir çözüm niteliği taşımaz” dedi…

Yeniçağ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com