Ana sayfa » Siyaset » “MURAT KURUM’UN YENİ RANT POLİTİKALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ…”

“MURAT KURUM’UN YENİ RANT POLİTİKALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-31 Mart 2024 yerel seçimlerine sekiz gün kala Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, deprem zamanında bakan olan, imar afları çıkaran, Kanal İstanbul ÇED raporunu onaylan ve Erzincan’da 9 işçiye mezar olan altın madenine bakanlığı döneminde ÇED olumlu kararını veren Murat Kurum’un suçlarına dikkat çekmek için Kadıköy Meydanı’nda eylem yaptı.

Kadıköy Meydanı’nda saat 16.00’da başlayan eylemde “İstanbul’da talana, kanala, Murat Kurum’a izin verme”, “Kanala, Ranta Değil Depreme Hazırlan”, “Kanala Değil Depreme Bütçe” ve “ Şahintepe Halkındır Halkın Kalacak” yazılı pankartlar açıldı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yapılan basın açıklamasında, “Biz bu filmi daha önce gördük. İmar aflarının mucidi, Kanal İstanbul’un en büyük savunucusu, 6 Şubat depremlerinin Şehircilik Bakanı Murat Kurum İstanbul’u en iyi ben yönetirim iddiasında ama deprem bölgesindeki halkın bir yıldır yaşadıklarını da bildiğimizden bu sözlerin ‘boş seçim vaadi’ olduğunu ve halkın bu vaatlere karnının tok olduğunu söylüyoruz.

Yaptıklarınızın yapacaklarınızın garantisi olduğunu biliyoruz. İstanbul’da Tozkoparan, Tokatköy ve Fetihtepe’de kentsel dönüşüm projeleriyle insanların evlerini polisler eşliğinde yıktırdığınızı unutmadık. Şubat ayında toplanan vergileri düştüğümüzde Gölcük depreminden bu yana toplanan deprem vergisi 1 triyon TL’yi aşmış durumda. Kurum’un bakanlığı döneminde iki deprem vergisi için toplanan toplam verginin bugünkü parasal değeri 208 milyar TL’ydi. Yalnızca bu kaynak ile bile en az yüz bin konut yapılabilirdi” denildi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com