Ana sayfa » Güncel » HAYIRLI OLSUN DEDİ, EMEKLİ MAAŞINDAKİ SÜRPRİZ İLE İLGİLİ TARİH VERDİ…

HAYIRLI OLSUN DEDİ, EMEKLİ MAAŞINDAKİ SÜRPRİZ İLE İLGİLİ TARİH VERDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-SGK uzmanı Melis Elmen, yapmış olduğu açıklamada belirli bir tarih vererek emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine gelecek zammı duyurdu.

Yeni yıl zammının emeklilerin beklentilerini karşılamamasının yanı sıra, bayram ikramiyelerinin 3 bin TL olarak açıklanması da emekli kesiminden tepkilere neden oldu.

Elmen, “Önceki görüşmelerimizde de belirttiğimiz gibi, 15.000 TL’ye çıkması, asgari ücrete yaklaşık olarak 17.000 TL alınmasının biraz fazla baskı yaratacağını ifade ettim.

Sayın Erdoğan’ın Genel Sekreteri de önceden böyle bir açıklama yapmıştı, ancak 15.000 lira olacağı görünüyor. Yani, yapılan son açıklama doğrultusunda bu şekilde ilerleyecek gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Seyyanen zam duyurusunun yapılacağı tarihi de belirten Eymen, “Sayın Cumhurbaşkanı muhtemelen meclisin kapalı olduğu için yeniden bir kabine toplantısı düzenlemedi. Bu nedenle bir mitingde açıklama yapacak, tabii ki. Tahminen, önümüzdeki hafta sonu cumartesi günü olacak” şeklinde konuştu.

Elmen, “Öncelikle, emekli ikramiyeleri gündemde ve tüm ekonomistlerin ve bizim de daha önce belirttiğimiz gibi en az 5.000 TL olacak şekilde düzenlenecek. Aslında, bu açıklamaların temelinde bunun olduğunu görüyoruz” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com