Ana sayfa » Siyaset » KURUM: “DEPREM DÖNÜŞÜMÜ BU ÜLKENİN BEKA MESELESİDİR…”

KURUM: “DEPREM DÖNÜŞÜMÜ BU ÜLKENİN BEKA MESELESİDİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen iftar programında konuştu. Kurum, sağlık çalışanlarıyla 5 yıllık Bakanlığı döneminde mesai arkadaşlığının olduğunu hatırlattı.

Kurum deprem dönüşümünün Türkiye’nin beka sorunu olduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Deprem dönüşümü bu ülkenin beka meselesi, bu şehrin gelecek meselesi, terörle mücadele kadar önemli bir mesele. O yüzden bu konuyu siyaset üstü görerek, siyaset üstü bir bakış açısıyla, anlayışıyla dün Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Kastamonu’da, Rize’de, Bartın’da nasıl yaptıysak, yine en son asrın felaketinde 3 ayda 180 bin konutun inşasını nasıl başlattıysak İstanbul’da da aynı anlayışla gece gündüz çalışacağız ve İstanbul’umuzu depreme dirençli hale getireceğiz.”

Adıyaman merkezli depremlerde sağlık çalışanlarıyla görev yaptıklarını vurgulayan Kurum, “Depremde 150 sağlık çalışanımızla birlikte günlerce, aylarca orada Malatyalı, Elazığlı, Hataylı, Adıyamanlı, Kahramanmaraşlı, Osmaniyeli, Kilisli, Gaziantepli kardeşlerimizin yardımına koştuk. Ben çok iyi biliyorum, hastanelerin zarar gördüğü, sağlık ocaklarının yıkıldığı, orada arkadaşını belki evladını, yakınını kaybeden sağlık çalışanlarımızın hızlı bir şekilde vatandaşımıza o yardım elini uzatmak, o şifayı verebilmek adına acılarını unutup yapmış olduğu çalışmalara şahitlik ettim” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com