Ana sayfa » Güncel » SOYER: “UKOME, ÜCRETSİZ AKTARMAYI HAYATA GEÇİRMEMİZİ ENGELLİYOR…”

SOYER: “UKOME, ÜCRETSİZ AKTARMAYI HAYATA GEÇİRMEMİZİ ENGELLİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde İzmirlilere bir müjde vermiş ve ulaşımda 120 dakika boyunca aktarmanın ücretsiz olacağını duyurmuştu. Soyer, uygulamanın mart ayından itibaren başlayacağını açıklamıştı. Ancak UKOME’nin kararı kabul etmemesi yüzünden uygulama devreye sokulamadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada “ESHOT, İZULAŞ, İzmir Metro ve Tramvay A.Ş., İZDENİZ, İZTAŞIT ve İZBAN işletmelerinden oluşan entegre toplu ulaşımda, ilk binişten sonraki 120 dakika içinde yapılacak aktarmalardan ücret alınmamasını öngören düzenleme teklifi, olağanüstü toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla reddedildi.” denildi.

Soyer: “Hayata geçirmemizi engelliyorlar…”
Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Yaklaşan yerel seçimler öncesi, AKP Büyükşehir başkan adayı da 90 dakika sistemini geri getirme vaadinde bulunmuş, hatta ‘bir vaadimiz gerçekleşti” demişti. Bir yandan sokakta şirin görünmek için vatandaşın duymak istediklerini söylüyorlar. Diğer tarafta ise merkezi idareye bağlı kurumların temsilcilerini kullanarak, İzmirlilerin yararına olan bir uygulamayı hayata geçirmemizi engelliyorlar. Hep böyleydiler. Ama yılmadık, yılmayacağız da… O teklifi yeniden UKOME’ye taşıyacağız. Halkımız takip etsin. Kim samimi, kim değil görsün; kararını versin.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra ne olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in talimatıyla teklifi yeniden UKOME Teknik Kurulu’na getirecek.

UKOME kimlerden oluşuyor?
Bu gelişme sonrası İzmirliler UKOME nedir, kimlerden oluşmaktadır diye merak etmeye başladı. İşte UKOME üyeleri…

İl Jandarma Komutanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taş. A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, DHM İşl. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hiz. Düz. Genel Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, ESHOT Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulaşım Projeleri Şube Müdürlüğü, Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İzmir Metro A.Ş Genel Müdürlüğü.

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com