Ana sayfa » Güncel » TÜRKİYE DE BİR GÜNDE YEDİ KADIN CİNAYETE KURBAN GİTTİ…

TÜRKİYE DE BİR GÜNDE YEDİ KADIN CİNAYETE KURBAN GİTTİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de kadın cinayetlerinin sonu gelmiyor. Son bir günde Türkiye’de 7 kadın daha katledildi. İzmir, Denizli, İstanbul, Adıyaman, Erzurum, Bursa ve Sakarya’da kadınlar erkek şiddetine kurban gitti.

İş görüşmesine giden karısını bıçaklayarak öldürdü…
İzmir’in Aliağa ilçesinde bir kişi, iş görüşmesine giden karısını sokak ortasında bıçakla yaraladı. Ağır yaralı olarak hastaneye götürülen kadın burada hayatını kaybederken, cinayet zanlısı koca polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay ilçeye bağlı Yalı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir süredir anlaşmazlık yaşayan ve ayrı yaşayan çiftlerden üç çocuk annesi Özlem Çankaya (44), iş görüşmesine gitmek için evden ayrıldı. Bu esnada ayrı yaşadığı kocası A.Ç., Özlem Çankaya’yı telefonla arayarak görüşmek istediğini söyledi. Özlem Çankaya’dan red cevabı alan kocası A.Ç., bıçakla karısının bulunduğu yere gitti. İş görüşmesinden çıktığı öğrenilen Özlem Çankaya’nın yanına giden A.Ç., yaşanan tartışmanın ardından karısını defalarca bıçakladı. Özlem Çankaya kanlar içerisinde kalırken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Hastanede can verdi…

Karısını bıçaklayarak ağır yaralayan A.Ç., polis tarafından gözaltına alınırken, sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede ağır yaralı olduğu belirlenen Özlem Çankaya, ambulansla Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Talihsiz kadın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çankaya’nın cenazesi, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Özlem Çankaya’nın cenazesi daha sonra memleketi Aydın’a götürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor…

Denizli’de iki çocuğunun annesini öldürdü
Denizli’de yabancı uyruklu şahıs, birlikte yaşadığı ve iki çocuğunun annesi olan kadını bıçakla öldürdü. Çocukların yardım çığlığı üzerine gelen komşuları tarafından ihbar edilen katil zanlısı, polis tarafından yakalandı.

Olay, Pamukkale ilçesi Deliktaş Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, geri dönüşüm malzemeleri toplayarak geçimini sağlayan Afganistan uyruklu Mohammad Esmail Habibi (42), aynı evde uzun yıllardır yaşadığı ve iki çocuğunun annesi olan Nasım Gol Karımı (30) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mohammad Esmail Habibi eline aldığı ekmek bıçağı ile Nasım Gol Karımı’yı bıçakla yaraladı.

Çocukların yardım çığlığı üzerine komşuların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu Karımı’nın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde katil zanlısı adam da Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Çiftin çocuklarından biri ise görgü şahidi olarak pedolog eşliğinde ifade vermek üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü. Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen katil zanlısını kendisine görüntüleyen basın mensuplarına “Söyleyecek hiçbir şeyim yok” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan, çiftin yaklaşık bir yıl önce mahalleye taşındığı belirtilirken, çocuklarının babalarının sık sık tartışma çıkartarak annelerine saldırdığını ifade ettiği öğrenildi.

Pendik’te boşandığı eşini sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü
Pendik’te yaşayan 35 yaşındaki Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandığı eski kocası Ümit Karlı tarafından 13 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra Ümit Karlı gözaltına alındı.

Pendik’te geçtiğimiz gün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bir hastanede çalışan 35 yaşındaki 3 çocuk annesi Sevilay Karlı, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 43 yaşındaki Ümit Karlı’dan 5 ay önce boşandı. Mahkeme ise çocukların velayetini Ümit Karlı’ya verdi. İddiaya göre, Sevilay Karlı dün boşandığı kocasının evine çocuklarını almak için erkek arkadaşıyla birlikte gitti. Bunun üzerine Ümit Karlı, “Çocuklarım varken bu adamı eve alma” dedi. Yaşanan tartışma sonrası genç kadın çocuklarını da alarak Pendik’teki evine gitti. Ümit Karlı, Güzelyalı Köprüsü’nde önünü kestiği eski eşi Sevilay Karlı’yı 13 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra Ümit Karlı, Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş…

13 yerinden bıçaklanarak öldürülen Sevilay Karlı’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Eski eşi Ümit Karlı ise ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Sevilay Karlı’nın çocukların velayeti karşısında anlaşmalı olarak boşanmayı kabul eden eski eşi Ümit Karlı tarafından ölümle tehdit edildiği için daha önce de savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, Sevilay Karlının cenazesi memleketi Tokat’ın Almus ilçesine götürüldü.

Önce boşandığı eşini sonra kendini vurdu…
Bursa’da boşandığı eşini silahla öldüren şahıs ardından kendini vurarak intihar etti.
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi C102 Sokak’ta bulunan Huzur Sitesi’nin bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.D. (48) ve T.A. (40) çifti bir süre önce boşandı. Beraber yaşayan çift, Huzur Sitesi’nin bahçesinde bulunan kamelyada sözlü tartışmaya başladı. Tartışma bir süre sonra kavgaya döndü. M.D., yanında getirdiği silah ile önce boşandığı eşini daha sonra kendisini vurdu. Gürültüyü duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri M.D. ve T.A.’nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. M.D. ve T.A.’nın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Öte yandan, M.D. ve T.A. çiftinin iki çocuğu olduğu öğrenildi. Çiftin cansız bedenleri Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Adıyaman’da eşini öldürdü…
Adıyaman Samsat’ta Kasım A.; eşi Tuğba A, bacanağı Abidin A. ile bacanağının 9 yaşındaki oğlu Mustafa A.’yı tabancayla vurdu. Ağır yaralanan üç kişi de hastanede hayatını kaybetti.

Cezaevinden firar edip vurdu…
Erzurum’da cezaevinden firar eden eşi Şafak Saydam’ın (39) tabancayla vurduğu Elif Saydam (32) bir haftalık yaşam savaşını kaybetti. Elif Saydam, yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Boşanma aşamasındaki koca dehşet saçtı: 2 ölü…
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde boşanma aşamasındaki koca dehşet saçtı. Boşanma aşamasındaki olduğu kadının baba evine giden şahıs, silahla önce genç kadını daha sonrasında ise kendisini vurdu. 2 kişinin öldüğü olaya ilişkin geniş çaplı inceleme başlatılırken, genç kadının sosyal medya üzerindeki son paylaşımları ise dikkat çekti.

Olay, Taşyatak Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ali Rıza Arslan boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Hatun Arslan’ın (Ekrem) baba evine gitti. Burada ikili arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Çıkan tartışma esnasında Ali Rıza Arslan, silahla önce boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Hatun Arslan’ı sonrasında ise kendisini vurdu. Silah sesleri üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Konunun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Jandarma ekipleri konuya ilişkin geniş çaplı inceleme başlattı. Öte yandan, hayatını kaybeden genç kadının sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, “Yapmacık olup sevilmektense, kendim olup nefret edilmeyi tercih ederim. Terazi var, tartı var her şeyin bir vakti var” son paylaşımları ise dikkatlerden kaçmadı…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com