Ana sayfa » Güncel » İZTAŞIT UYGULAMASINA BERGAMA DA EKLENİYOR…

İZTAŞIT UYGULAMASINA BERGAMA DA EKLENİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İZTAŞIT uygulaması ilk olarak İzmir’in Seferihisar ilçesinde başladı. Daha sonra Kiraz, Menemen, Yeni Foça, Ödemiş Kaymakçı’da devam eden uygulamaya son olarak Bergama da katıldı.

Şimdi ise bir ilçeye daha İZTAŞIT uygulaması geleceği konuşuluyor. Torbalı Ticaret Odası’nı ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Ayrancılar’da İZTAŞIT konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. Yakında Ayrancılar’da da İZTAŞIT’ın hizmet vereceği tahmin ediliyor.

İZTAŞIT projesi nedir?
6360 sayılı “On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde, kamu tarafından toplu ulaşım hizmeti için yapılacak yapısal yatırımlar ile indirimli/ücretsiz ulaşım hizmeti maliyetleri de dikkate alınarak Belediyenin bütçesinden yapılan yatırımlarla sürdürülebilen ulaşım sistemimize çözüm getirmek amacıyla; kent merkezi dışında hizmet üreten bireysel taşımacıların sisteme dahil edilmesi ile kamusal maliyetlerin düşürülmesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Belediyemiz tarafından “İZTAŞIT Projesi” geliştirilmiştir.

İZTAŞIT Projesi kapsamında, yerleşim yerinin ve nüfusun yoğunluğuna/niteliğine göre Belediye tarafından belirlenen bu araçlar; otobüs niteliğine sahip, 2016 yıl ve üstü model, ayakta yolcu taşıyabilen, yolcu kapasitesi yüksek, son teknoloji donanımlı, çevreye duyarlı, engelli erişimine uygun, bisiklet aparatı bulunan ve/veya aparat takılabilen, kamera sistemleri ile güvenliği ve denetimi sağlanan, şehir içi taşımacılığa uygun araçlardır.

İZTAŞIT Projesi ile ayrıca, bahse konu bireysel taşımacıların kurumsal bir çatı altında toplanması sağlanmıştır. Kurumsallaşmış bu yapı ile muhasebe, satın alma, insan kaynakları ve teknik birimlerin oluşturularak; eğitimleri tamamlanmış, kılık-kıyafetleri standartlara uygun, iletişim gücü yüksek, vatandaşın sorunlarına-taleplerine duyarlı nitelikli şoförlerin görevlendirilmesi imkanı da sağlanmaktadır.

Ücretsiz ve indirimli kart sahipleri haklarını kullanıyor…

İZTAŞIT Projesinin uygulanmaya başlanması ile birlikte (elektronik ücret sistemine entegrasyonun sağlanması); indirimli ve ücretsiz kart sahibi vatandaşlarımızın da yasal haklarını kullanmalarına imkan tanınmış, aktarma sistemine dahil olunması ile de vatandaşlarımızın maksimum fayda sağlaması mümkün kılınmıştır…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com