Ana sayfa » Siyaset » TKH, ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI BELİRLEDİ…

TKH, ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI BELİRLEDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için adaylarını belirledi. Büyükşehirlerin yanı sıra emekçi halkın yoğun olduğu bölgelerde de adaylarını açıkladı.

TKH, Aliağa ilçe binasında düzenlenen aday tanıtım toplantısında, “Yağmacılara, rantçılara, sağcılara mahkûm değilsiniz” vurgusuyla Aliağa Belediye Başkan adayını duyurdu. Emekçilerin yoğun olduğu ve emek sömürüsünün sıkça yaşandığı Aliağa ilçesinde TKH’nin Belediye Başkan adayı hizmet işçisi Cem Gözüaçık oldu.

Toplantı, TKH Aliağa Belediye Meclis Üyesi adayı Ahmet Dalyan’ın konuşmasıyla başladı. Dalyan, “Aliağa, emek yoğun bir kent, bu nedenle Aliağa’da emeği savunacak bir aday çıkardık. Ayrıca İzmir’in emekçi ilçelerinde komünizmin sözünü söyleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ALİAĞA BELEDİYESİ’Nİ RANTA TESLİM ETMEK YERİNE HALKA TESLİM EDECEĞİZ”

TKH Aliağa Belediye Başkan adayı Cem Gözüaçık ise şunları söyledİ:

Bugün burada toplanma amacımızı hepimiz biliyoruz. Partimizin Aliağa Belediye Başkan adayıyım. Bugün sizlerle hep birlikte burada güzel Aliağamızın sorunlarını ve durumunu konuşacağız.

Ülke gündemine dair konuşacağız. Belediyemiz sosyal bir belediye mi halkla ilişkileri ne durumda bunları değerlendireceğiz. Belediyemizin zenginliklerinden bizler ne kadar faydalanabiliyoruz bunları tartışacağız. Ülkenin en zengin belediyelerinden birinde yaşıyoruz. Emekçilerin yoğun yaşadığı bir ilçede yaşıyoruz. Aynı zamanda emek sömürüsünün de yoğun yaşandığı bir ilçede yaşıyoruz. Türkiye’ de emek sömürüsü hat safhada bunu biliyoruz. Ancak bu ilçede bambaşka bir emek sömürüsü mevcut. Bizler bu durumu iliğimize kemiğimize kadar hissediyoruz.

Ben bir hizmet emekçisi olarak bunu tüm yüreğimle söyleyebiliyorum. Bunların yanı sıra hiçbir önlem alınmayan durumlar da mevcut. Aliağa Belediyesi olarak Gemi Sökümden alınan milyonlarca liralık alınan işgaliye vergilerinin alınmasının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hiçbir adım atmamasının yanında belediye tarafından bir komisyon dahi kurulmaya gerek duyulmamıştır. Sayısız iş kazası yaşanan gemi söküm firmalarında Aliağa Belediyesi kayıtsız kalmış ve işçilere arkasını dönmüştür. Görmezden gelmiştir. Daha geçmiş yıllarda ” Yıldırım Kipel” isimli işçi arkadaşımız yanarak can vermiştir.

Hastanede olmayan yanık ünitesinde Sağlık Bakanlığı’ nın açığı olduğu gibi Aliağa Belediyesi de yıllardır bu duruma kayıtsız kalmış ve bir adım atmamıştır. İş kazası geçiren işçilere ilk müdahale edilemediği için işçiler ölüme mahkum edilmiştir. İş kazası değil cinayete dönüşmüştür. Rafineriler ( Petkim Tüpraş SOCAR STAR) ilçemizde bu şekilde mevcutken hastanelerin eksiklikleri cabasıdır. Emekçileri yok sayan bir belediye de belediye başkanı da istemiyoruz.

Bunlar nezdinde Aliağa’da çevre kirliliği ve hava kirliliği de cabasıdır. Önlem alınmayan görmezden gelinen onca çevre felaketine sebebiyet verecek, rafinerilerin hava kirliliği yetmiyormuş gibi getirilmeye çalışılan asbestli gemiler de cabası. Belediye yine arkasını dönmüştür. Hem işçilerin hem de Aliağa halkının canını hiçe saymıştır. Burada partimiz TKH sert bir tutum almıştır ve asbestli gemilerin geri gönderilmesi adına seferber olmuştur. Emekçiler yönünden Aliağa bu haldeyken halk yönünden ise sosyal hizmet açısından bir doluluğu yoktur.

Dostlar, bizler burada bir toplumca belediyecilik sözüyle geliyoruz. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin tamamen örtüşeceği bir kamucu belediyecilik örneği sergilemek istiyoruz. Toplumcu, eşitlikçi ve kamucu bir belediyecilik ile geliyoruz. Patronların sermayedarların değil emekçi halkın belediyesi olarak geleceğiz. Aliağa Belediyesini ranta, yalana, dolana teslim etmek yerine halka teslim edeceğiz. Boşa vaad saymayacağız dostlar. birlikte kazanıp birlikte yöneteceğiz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com