Ana sayfa » Güncel » FATİH ALTAYLI HAKKINDA HAPİS CEZASI İSTENDİ…

FATİH ALTAYLI HAKKINDA HAPİS CEZASI İSTENDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünden sonra Ege Akersoy adlı üniversite öğrencisi elinde tevhid bayrağı bulunan İsmail Aydemir’e yumruklu saldırıda bulunmuştu.

Olaydan sonra sosyal medya hesabından “Eline sağlık” paylaşımında bulunan Altaylı hakkında soruşturma açılmıştı. Altaylı bu paylaşımını daha sonra kaldırmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Altaylı hakkında “Suçu ve suçluyu övme” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Mahkeme, Altaylı hakkında duruşma yapılmaksızın basit yargılama usulüyle yargılama yapılmasına hükmetti.

İddianamede, miting ve sonrasındaki saldırı anımsatılarak “saldırıda bulunan şahsa yönelik sosyal medya üzerinden destek mahiyette övücü nitelikte paylaşımların yapıldığı ve şüpheli Fatih Altaylı’nın da Twitter üzerinden 1 Ocak 2024 tarihinde “Eline sağlık” şeklinde aynı gün, aynı saatte paylaşımda bulunduğu yer aldı.

Bu kapsamda kamuoyunun yakın şekilde birçok vatandaşımızın takip ettiği, insani, İslami ve milli bilinçle düzenlenen, saldırıları kınayan, terör örgütlerini lanetleyen gösteriler sonrasında mitinge katılan bir vatandaşa yönelik gerçekleşen eylemin övülmesi nedeniyle kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı” vurgulandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com