Ana sayfa » Güncel » CS WİND EMEKÇİSİ DÜŞÜK ZAM NEDENİYLE DİRENİŞE GEÇTİ İŞVEREN: “EK ZAM” SÖZÜ VERDİ…

CS WİND EMEKÇİSİ DÜŞÜK ZAM NEDENİYLE DİRENİŞE GEÇTİ İŞVEREN: “EK ZAM” SÖZÜ VERDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Medya’da örgütlü Ege İşçi Birliği grubunda, CS WİND işçilerine, Metal iş kolunda gerçekleşen toplu iş sözleşmesine kıyasla çok daha düşük zam yapıldığı gerekçesiyle başlatılan eyleme ilişkin paylaşımda bulunuldu. Yapılan paylaşım şöyle:

“Bugün CS Wind’de açıklanan ocak zamlarının düşük olması nedeniyle işçi arkadaşlarımız eyleme geçti, üretimi durdurdu. Eylem sayesinde yarın ücretlere güncelleme sözü aldılar. CS Wind işçisine reva görülen ücretler Ateş Çelik’tekiyle yakın durumda. Benzer bir dayatmayı bir kaç gün önce yaşadık.

Tekil tekil de olsa anlamlı tepkiler verildi. Ancak birlikte davranmadığımız için tutumu ilerletemedik. Yönetimin düşük ücret vermek adına yaptığı ayrımcı politikalarını aşmak için rüzgarı arkamıza alalım.

Aynı işi yaptığımız CS Wind işçisi arkadaşlar gibi Ateş Çelik’te de düşük ücretlere, baskı ve tehditlere karşı üretim durdurulmalı. Sırt sırta verip işçiyi sefalete mahkum edenlere bu defa işçilerin birliğini gösterelim!.

Fabrika da bu akşam meydana gelen gelişmeler ise şöyle duyuruldu:

İşçiler yönetime yürüdü, insan kaynakları 24 saat süre istedi söz verdi ek zam yapılacağına dair. İşçiler de üretime başladı. Ancak yavaş yani düşük tempoda çalışıyorlar…

https://fb.watch/q3DGG6JJAU/

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com