Ana sayfa » Güncel » EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDE RAKAM BELLİ OLDU…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDE RAKAM BELLİ OLDU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

UZEYEGEHABER-Emeklilerin beklentilerini karşılamayan zammın ardından gözler bayram ikramiyesine çevrildi.

Hükümet, memur emeklilerinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zam oranını yüzde 49.25’e çıkardı. Yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşını sadece 10 bin lira olarak belirlenmiş oldu.

Yüksek enflasyonun gölgesinde maaşlarının eridiğini gören milyonlarca emekli, umutlarını Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenecek ikramiyelere bağlamış durumda.

Hükümetten, emeklilere yapılacak olan 1500 TL’lik ek ikramiye konusunda resmi açıklama geldi. Bu adımlar, emekliler arasındaki beklentileri ve endişeleri de beraberinde getiriyor.

EYT düzenlemesinin Meclis’ten onaylanmasıyla birlikte Türkiye’deki emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıktı. Son zam kararlarıyla birlikte, 2024 yılında emekliler için yapılan toplam artış yüzde 49.25 olarak duyuruldu.

BAYRAM İKRAMİYELERİNDE BEKLENEN RAKAM…

Mevcut enflasyon ve yükselen yaşam maliyeti koşullarında emekliler için yetersiz kalan bu zam sonrasında, milyonlarca emekli Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilecek ikramiyelere umut bağladı.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde, hükümetin emeklilere bayramlarda “zamlı” ikramiye vereceği kesin bir beklenti içinde. Kulislerde dolaşan söylentilere göre, bu yıl için iki kez 5 bin TL olmak üzere toplamda 10 bin TL ödeme yapılacağı yönünde.

BİNLERCE EMEKLİ’YE 1500 TL EK İKRAMİYE…

Hükümetin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kent genelindeki 25 bin emekliye 1500 TL’lik bayram ikramiyesi verecek.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli emeklilerimiz, 2024’te de sizinleyiz. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500 TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yükü biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize” ifadelerine yer verdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com