Ana sayfa » Siyaset » CAN ATALAY’IN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ, SİYASİLERDEN İLK TEPKİLER GELDİ!…

CAN ATALAY’IN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ, SİYASİLERDEN İLK TEPKİLER GELDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2023 Genel Seçimleri’nde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili olarak seçilen Can Atalay, AYM kararlarına rağmen serbest bırakılmamış; AYM kararlarını tanımayan Yargıtay, Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini istemişti.

Atalay’ın vekilliği bugün TBMM Genel Kurulu’nda tüm tepkilere rağmen okunarak düşürüldü.

SİYETÇİLERDEN İLK TEPKİLER!

Kararın ardından siyasetçiler tepkilerini sosyal medya paylaşımları ile göstermeye başladı. Gelen ilk tepkiler şöyle:

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: Başörtüsü yasaklarına, siyasi parti kapatma davalarına karşı başvurduğunuz mahkemeleri ezip geçtiniz. Hakkı savunan yargıçlar sayesinde o koltuklarda oturup hakkı savunan Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyorsunuz. Sayenizde artık kanun devleti bile değiliz.

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş: Halk iradesi bir daha ayaklar altına alındı. Halk iradesinin tanınmadığı sistem demokratik değildir, olamaz. #CanAtalay Hatay’lıların vekilidir, iradesidir.

CHP’li Onursal Adıgüzel: Demokrasi tarihimiz adına utanç verici bir gün daha yaşıyoruz. Hatay halkının oyları ile seçilmiş #CanAtalay’ın milletvekilliği düşürüldü. Anayasa’yı ayaklar altına alan, millet iradesini hiçe sayan bu kararı kabul etmiyoruz. Can Atalay’ı özgür bırakın!…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com