Ana sayfa » Güncel » DÜNYA’NIN EN MUTLU ÜLKELERİ BELLİ OLDU. O LİSTE DE TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?…

DÜNYA’NIN EN MUTLU ÜLKELERİ BELLİ OLDU. O LİSTE DE TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Colombia Üniversitesi merkezli düşünce kuruluşu Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın yayınladığı Dünya Mutluluk Raporu’nun 2023 yılı istatistikleri açıklandı.

Doğruluk Payı’nın aktardığı bilgilere göre mutluluk oranı, farklı ülkelerde insanların ne kadar mutlu hissettiklerini anlamak, mutluluğa katkıda bulunan faktörleri belirlemek, eğilimleri izlemek ve uygun politikalar oluşturmak için hazırlanan mutluluk endeksleri genellikle ortalama yaşam süresi, sosyal destek, özgürlük, yolsuzluk algısı, kişi başına düşen GSYİH gibi faktörlerin kullanılmasıyla hesaplanıyor.

2020-2022 arasındaki üç yıllık ortalamaya dayanan mutluluk sıralamasında Türkiye, 137 ülke arasında 106. sırada yer aldı.

2012’den bu yana Türkiye’nin bu endeksten aldığı puanlar incelendiğinde, yıllar içerisinde Türkiye’nin mutluluk düzeyinin düşme eğilimine girdiği, düzenli olarak azaldığı ve adım adım en mutsuz ülkeler arasında zirveye yanaştığı saptandı.

Yine rapora göre, Türkiye’de yaşamın mutsuzlaşmasının birkaç önemli sebepleri arasında yaşanan ekonomik kriz, politik atmosfer, hükümete güven eksikliği, iç karışıklıklar, geleceğe dair belirsizlik, komşu ülkelerde gerilim gösteriliyor.

Türkiye, en mutsuz ülkeler arasında yer alırken, en mutsuz 5 ülke Afganistan, Lübnan, Botsvana, Yemen ve Ruanda olarak paylaşıldı.

En mutlu ilk 10 ülke ise şöyle:

1: Finlandiya

2: Danimarka

3:İzlanda

4:İsrail

5:Hollanda

6: İsveç

7: Norveç

8: İsviçre

9: Lüksemburg

10: Yeni Zellanda

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com