Ana sayfa » Güncel » EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM İDDİASI…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM İDDİASI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emekli maaşlarındaki taban rakamın 10 bin TL’ye yükseltilmesinin ardından bu yıl emekliler için devreye alınması düşünülen 2 formül ortaya çıktı. İşte detaylar…

Türkiye Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Emekli maaşı taban rakamı 10 bin TL’ye yükseltilen milyonlarca emekli için bu yıl bir dizi yeni hizmet devreye alınacak.

Bu kapsamda, emekli bayram ikramiyelerinin artırılması, 65 yaş üstü emeklilere özel kart verilerek çeşitli indirimlerden yararlanmaları planlanıyor.

SSK ve BAĞKUR emeklisi aylıklarına yapılan ilave yüzde 5 artışla birlikte yüzde 42,6’ya çıkarılması ve en düşük emekli aylığının 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarılmasına rağmen, emeklilerin bu düzenlemeyi yeterli bulmadığı ifade ediliyor. Bu yıl içinde emeklilere yönelik yeni hizmetlerin devreye alınması bekleniyor.

EMEKLİ İÇİN BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM İDDİASI…

Geçtiğimiz yılda Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak verilen 5 bin TL’lik emekli bayram ikramiyesi, bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı için artırılabilir.

Hükümetin bu konuya özel bir önem verdiği belirtiliyor. 2018’de başlanan bayram ikramiyesi, 2021’de 1.100 liradan 2 bin liraya yükselmişti ve şu anki 2.000 liralık miktarının da artırılması için çalışmalar yapıldığı öğrenildi. Ayrıca, emeklilerin sosyal faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek amacıyla özel projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu çerçevede, 65 yaş üstü emekli vatandaşlara özel bir kart verilerek, bu kart sahiplerine şehirler arası seyahatlerde ve kültürel faaliyetlerde indirim uygulanması düşünülüyor.

Bu kapsamda, otobüs, tren, uçak biletleri ile sinema, tiyatro ve müze gibi etkinliklerde avantajlar sağlanması hedefleniyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com