Ana sayfa » Siyaset » CHP’Lİ VEKİL’DEN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 17.002 LİRA OLSUN” TEKLİFİ…

CHP’Lİ VEKİL’DEN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 17.002 LİRA OLSUN” TEKLİFİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Milletvekilinden “En Düşük Emekli Maşı 17002 Lira Olsun” teklifi Meclise kanun teklifi olarak bunuldu. Emeklinin yüzde 90’ının açlık sınırı altında yaşadığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Dr. Mühip Kanko, emekli, dul ve yetim aylıklarında büyük adaletsizlik olduğunu iddia etti.

“En Düşük Emekli Maaşı 17002 Lira Olsun” diye kanun teklifini Meclis’e sunan Kanko Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik yapılmasını istedi.

“EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Ülkede yaşayan milyonlarca emekli, dul ve yetim vatandaşın aldığı maaşın açlık sınırının çok altında olduğunu vurgulayan Kanko, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini söyledi.

En düşük emekli maaşının geçmiş yıllarda asgari ücretin 1,5 katı olduğunu savunan Kanko, 22 yıllık AKP iktidarında emekli maaşlarının bilinçl olarak düşürüldüğünü ve açlık sınırının altına çekildiğini iddia etti. Kanko, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi;

“Maalesef ülkemizdeki milyonlarca emekli, dul ve yetimin yaşadığı ekonomik sorunlar, mevcut iktidar tarafından bilinmesine rağmen, bu sorunlar yıllardır göz ardı edilmekte ve çözüme kavuşturulmamaktadır. Emeklilerin ekonomik sıkıntıları, geniş kapsamlı ve etkili bir çözüm stratejisi gerektirmektedir.

Ancak, bu yönde somut adımlar atılmamakta ve emeklilerin yaşam standartlarındaki düşüş engellenememektedir. Toplumun önemli bir kesimini oluşturan emeklilerin yaşadığı bu sorunlar, sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk da içermektedir…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com